Lotus sa rozhliada po Räikkönenovom nástupcovi

NETKY.SK • 12 September 2013, 13:30 • 2 min
Lotus sa rozhliada po Räikkönenovom nástupcovi

LONDÝN - Tím motoristickej formuly 1 Lotus sa po odchode Fína Kimiho Räikkönena do konkurenčného Ferrari usiluje získať náhradu.

slovakia

left justify in out

Majster sveta z roku 2007 Räikkönen podpísal so stajňou so sídlom v Maranelle zmluvu na dva roky a nahradí Brazílčana Felipeho Massu, ktorý po uplynutí aktuálnej sezóny ukončí svoju osem rokov trvajúcu anabázu v tíme. Medzi kandidátmi na uvoľnený post údajne figurujú okrem Massu aj Nemec Nico Hülkenberg zo Sauberu a Brit Paul Di Resta z Force India. "Rokujeme s viacerými pretekármi a čoskoro sa rozhodneme," povedal šéf Lotusu Éric Boullier. "Ako najžiadanejší tím s voľným miestom v seriáli sme v dobrej pozícii. Chceme dospieť k rozhodnutiu, ktoré bude najlepšie pre budúcnosť tímu," uviedol Boullier.

Rodák z Espoo Räikkönen sa po účinkovaní vo svete rely a seriáli NASCAR vrátil vlani do F1, keď sa upísal Lotusu. Donedávna bol jedným z kandidátov na majstrovský titul 2013. Na vedúceho Sebastiana Vettela má sedem podujatí pred koncom sezóny 88-bodové manko. Räikkönen v tomto roku vyhral úvodnú Veľkú cenu Austrálie v Melbourne, odvtedy päťkrát obsadil druhé miesto a utvoril aj rekord v počte dokončených pretekov na bodovanej pozícii za sebou. Fínsky pilot sa zastavil na čísle 27 na podujatí v Maďarsku, o tri VC prekonal rekordéra v počte majstrovských titulov, Nemca Michaela Schumachera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona