Lotus plánuje rozšíriť svoju výrobu aj v Číne

NETKY.SK • 17 Január 2019, 11:12 • 2 min
Lotus plánuje rozšíriť svoju výrobu aj v Číne

PEKING - Čínsky vlastník britskej značky športových vozidiel Lotus plánuje začať s výrobou v Číne, kde chce otvoriť novú továreň za 1,67 miliardy eur v meste Wu-chan. Plány predstavujú prvé rozhodnutie čínskej firmy Zhejiang Geely Holding Group o britskej značke, v ktorej získala majoritný podiel v roku 2017. Tento krok je v súlade s ambíciami spoločnosti Geely, ktorá chce vyrábať luxusné autá a zbaviť sa nálepky firmy so slabou kvalitou, ktoré len "kopíruje" modely.

slovakia

left justify in out

Dva zdroje oboznámené so situáciou vo firme prezradili, že Lotus bude v Číne v prvej fáze pravdepodobne vyrábať luxusné SUV namiesto športových vozidiel. Jeden zo zdrojov dodal, že Geely chce napodobniť špičkových výrobcov, ako je Porsche, ktorých luxusné SUV modely sa dobre predávajú v Číne.

Podiel luxusných SUV na čínskom automobilovom trhu, ktorý je najväčší na svete, vzrástol zo 4,07 % v roku 2014 na 5,01 % v roku 2018, podľa údajov poradenskej spoločnosti J. D. Power.

 

"Pre spoločnosť Geely môže výroba luxusnejších modelov zvýšiť jej podiel na trhu. Potrebujú to, aby lepšie konkurovali globálnym značkám." povedal Alan Kang, šanghajský analytik spoločnosti LMC Automotive.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Lotus #SUV #LotusSUV

Príspevok, ktorý zdieľa @ carlovers45,

 

Geely a Lotus uviedli v spoločnom vyhlásení, že zatiaľ čo Norfolk zostáva centrálou pre výrobu Lotusu, kľúčovou súčasťou stratégie oživenia značky je rozšírenie výroby aj za hranice Spojeného kráľovstva.

 

 

Inzeráty na webových stránkach spoločnosti Geely zase ukazujú, že automobilka sa snaží obsadiť aspoň 20 typov pracovných pozícií v projekte Lotus vo Wu-chan.

Spoločnosť Geely v roku 2018 predala len 1630 Lotusov. Britská značka v súčasnosti vyrába modely ako Evora a Elise. James Bond preslávil Lotus Esprit v roku 1977. Značka mala svoj tím aj pre Formulu 1, až kým ho nepredala Renaultu v roku 2015.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Lotus #Esprit #lotusesprit #dreamcars #sportscar #classiccar

Príspevok, ktorý zdieľa James Brook (@jimboslice2014),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies