Los Ligy Majstrov: Súboj titanov, Slavia v skupine smrti

NETKY.SK • 30 August 2019, 07:42 • 2 min
Los Ligy Majstrov: Súboj titanov, Slavia v skupine smrti

MONACO - Vo včerajších večerných hodinách bol na programe žreb Ligy Majstrov pre sezónu 2019/2020. Minulá sezóna patrila anglickým klubom. Veď Liverpool vyhral Ligu Majstrov a Chelsea druhú najprestížnejšiu trofej Európsku ligu. Do základných skupín okrem nich postúpili ešte Manchester City a Tottenham. Naši západní susedia boli navyše ako na ihlách. Jedno mieto vo štvrtom koši totiž patrilo Slavii Praha.

slovakia

left justify in out

Žrebovalo sa zo štyroch výkonnostných košov. Liverpool bol ako obhajca v prvom spoločne s úradujúcim víťazom Európskej ligy UEFA Chelsea Londýn a šiestimi majstrami krajín najlepšie postavených v rebríčku UEFA v zložení FC Barcelona, Manchester City, Juventus Turín, Bayern Mníchov, Paríž St. Germain a Zenit Petrohrad. Od druhého koša boli mužstvá zastúpené podľa klubového koeficientu za uplynulých päť rokov. V druhom koši sa tak ocitli rekordný 13-násobný európsky šampión Real Madrid, jeho mestský rival Atletico Madrid či minuloročný zdolaný finalista Tottenham Hotspur. Českého majstra Slaviu Praha vyžrebovali zo štvrtého koša.

 

img

 

Priamu účasť v lukratívnej skupinovej fáze malo 26 klubov, šesť sa do nej dostalo z kvalifikácie (štyria z majstrovskej vetvy, dvaja z nemajstrovskej). Žreb rozdelil kluby do ôsmich štvorčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým systémom doma-vonku. Do jarného osemfinále postúpia prví dvaja, ôsmi tretí sa presunú do 16-finále Európskej ligy UEFA. Pri žrebe platilo pravidlo, že v jednej skupine sa nemohli stretnúť kluby z jednej krajiny. Rovnako tak nemohli v skupine na seba naraziť kluby z Ruska a Ukrajiny.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#UCLdraw pots ✔️ Pick the strongest team from each 👇

Príspevok, ktorý zdieľa UEFA Champions League (@championsleague),

 

Trojnásobný európsky šampión Inter Miláno so slovenským obrancom Milanom Škriniarom sa v F-skupine skonfrontuje s FC Barcelonou, Borussiou Dortmund a českým majstrom Slaviou Praha. V kádri "zošívaných" je aj slovenský stredopoliar Jakub Hromada. Debutant Atalanta Bergamo so zadákom Martinom Škrtelom bude v C-skupine bojovať o postup s Manchestrom City, Šachtarom Doneck a Dinamom Záhreb. Ruský majster Zenit Petrohrad so stredopoliarom Róbertom Makom zabojuje v asi najhrateľnejšej G-skupine proti Benfice Lisabon, Olympique Lyon a RB Lipsko.

 

 

Okrem toho nás čakájú aj lukratívne súboje PSG s Realom Madrid, Bayern sa postaví proti Tottenhamu, či Atlético proti Juventusu. Tento ročník je už 65. v elitnej európskej súťaži, resp. 28. odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Prvé kolo skupinovej fázy je na programe 17.-18. septembra. Finále sa bude hrať v sobotu 30. mája 2020 v Istanbule na Atatürkovom Olympijskom štadióne.

 

 

Lucien Favre, tréner Borussie Dortmund: "Tak toto je naozaj ťažká skupina. Ale o to je to pre nás väčšia výzva. Barcelona má Messiho a spol., Inter chce byť v Taliansku opäť špička a Pražania hrali v uplynulej sezóne štvrťfinále Európskej ligy. Myslíme pozitívne, na jednej strane sú to výborní súperi a aj cestovanie bude v poriadku. Budeme však musieť odovzdať všetko, aby sme dosiahli náš cieľ, ktorým je postup."

 

Jindřich Trpišovský, tréner Slavie Praha: "Máme obrovskú radosť. Niektorí nás budú kritizovať, že máme byť skromní a pokorní, ale v Lige majstrov sme preto, aby sme hrali s najväčšími klubmi. Myslím na ľudí, ktorí chodia na naše zápasy a tí chcú práve takýchto hráčov a mužstvá. Vďaka bohu, že sme nedostali kluby, s ktorými sme už hrali a nemuseli sme ani na východ. Každý chce vidieť Barcelonu alebo Dortmund."

 

img

 

Thomas Tuchel, tréner PSG: "Budeme hrať zápasy na štadiónoch, kde panujú skvelé atmosféry. Už dobre vieme, že tak ako každý rok aj teraz budeme musieť hrať najlepšie od prvých minút prvého zápasu. Pripravíme sa teda tak, aby sme mohli podávať očakávané výkony a dosiahnuť očakávané výsledky už od začiatku."

 

Sylvinho, tréner Lyonu: "Všetky mužstvá v skupine si zaslúžia byť na tejto úrovni. Bude to veľmi vzrušujúce. Musíme dosiahnuť nejaké dobré výsledky."

 

 

img

 

Kalendár Ligy majstrov 2019/2020:

17./18. septembra: 1. kolo skupinovej fázy

1./2. októbra: 2. kolo skupinovej fázy

22./23. októbra: 3. kolo skupinovej fázy

5./6. novembra: 4. kolo skupinovej fázy

26./27. novembra: 5. kolo skupinovej fázy

10./11. decembra: 6. kolo skupinovej fázy

16. decembra: žreb osemfinále

18./19./15./26. februára 2020: 1. zápasy osemfinále

10./11./17./18. marca: odvety osemfinále

20. marca: žreb štvrťfinále, semifinále a finále

7./8. apríla: 1. zápasy štvrťfinále

14./15. apríla: odvety štvrťfinále

28./29. apríla: 1. zápasy semifinále

5./6. mája: odvety semifinále

30. mája: finále (Atatürkov Olympijský Štadión, Istanbul)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies