Los Angeles predstavilo logo kandidatúry na usporiadanie olympijských hier 2024

NETKY.SK • 17 Február 2016, 11:40 • 2 min
Los Angeles predstavilo logo kandidatúry na usporiadanie olympijských hier 2024

LOS ANGELES - Silueta anjela prehnutého v gymnastickej póze a kúpajúceho sa v lúčoch a farbách zapadajúceho či vychádzajúceho slnka.

slovakia

left justify in out

Los Angeles v utorok symbolicky na sklonku dňa slávnostne predstavilo logo kandidatúry na usporiadanie olympijských hier 2024. Projekciu aj so sloganom "Nasledujme slnko" premietli na veľkoplošnej obrazovke umiestnenej na 30-poschodovom mrakodrape v centre Mesta anjelov.

 

 

"V predstavivosti sa nám, obyvateľom Los Angeles, nik nevyrovná," vyhlásil starosta LA Eric Garcetti a pripomenul, že hostiteľ OH 1932 a 1984 má pripravených 97 percent športovísk. "Budú to olympijské hry, ktoré môžu zmeniť naše životy. My všetci žiadame o šancu usporiadať ich," dodal Garcetti a aby zdôraznil multikultúrny charakter mesta aj projektu, predniesol časť svojho prejavu aj vo francúzštine a španielčine.


Na ceremónii nechýbali ani šéf kandidatúry Casey Wasserman či jeho zástupkyňa a riaditeľka pre vzťahy so športovcami, štvornásobná olympijská víťazka v plávaní Janet Evansová.


V krátkom spote Kalifornčania predstavili ponúkané športoviská a panoramatické zábery pacifického pobrežia či okolitých pohorí, z osobností športového a spoločenského života sa v ňom objavili basketbalista Kobe Bryant, herečka Jessica Alba, komik Will Ferrell, štvornásobný olympijský víťaz v skokoch do vody Greg Louganis aj Evansová.


"Na Los Angeles najviac milujem to, že nemusíte byť Američan, aby ste sa tu cítili ako doma. Toto mesto má otvorenú dušu. Los Angeles, to je aj prijatie, nie iba tolerancia. Každý si tu niečo nájde," pripojil sa k podpore kandidatúry brazílsky plavec Thiago Pereira.


Slávnosť v Los Angeles pokračovala premietaním nového filmu "Race" o prípravách amerického šprintéra Jesseho Owensa na olympijské hry 1938 v Berlíne.


V súboji o OH 2024 si Američania zmerajú sily s čisto európskou konkurenciou: Parížom, Rímom a Budapešťou. O dejisku sa rozhodne na zasadnutí Medzinárodného olympijského výboru v septembri 2017 v peruánskej Lime.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies