Los Angeles postúpili, Chára skóroval

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 06:54 • 2 min
Los Angeles postúpili, Chára skóroval

NEW YORK - Hokejisti Los Angeles Kings si zabezpečili postup do 2. kola play-off zámorskej súťaže NHL, "králi" zvíťazili doma nad hráčmi St. Louis Blues tesne 2:1.

slovakia

left justify in out

V drese hostí sedel počas celého duelu na striedačke slovenský brankár Jaroslav Halák. Obhajcovia Stanleyho pohára zvíťazili 4:2 na zápasy, aj keď prehrávali už 0:2, keď v úvodných dvoch dueloch na ľade Blues neuspeli zhodne 1:2. LA vyradilo St. Louis už druhý rok po sebe a v konferenčnom semifinále ho čaká kalifornské derby s Anaheimom alebo San Jose. "Prehrávali sme síce v sérii, ale nevzdávali sme sa. Verili sme si a začali pracovať ešte tvrdšie," povedal obranca Kings Drew Doughty. O víťazný gól sa postaral Dustin Penner, ktorého tvrdá rana preletela z ľavého krídla k bližšej žŕdke len 0,2 sekundy pred koncom druhej tretiny. "Už som si myslel, že to nestihol. Pozeral som sa na časomer, všetko sa stalo veľmi rýchlo. Naša radosť bola veľká," popísal rozhodujúci moment center Kings Mike Richards. 

Jediný gól Bostonu v domácom stretnutí proti Torontu (1:2) dal slovenský kapitán "medveďov" Zdeno Chára. Urastený obranca si otvoril strelecký účet vo vyraďovacích bojoch. Jeho zamestnávateľ vedie v sérii 3:2. Boston nenadviazal na predchádzajúcu výhru v Toronte a nepremenil prvý mečbal. Toronto vďaka pozornej defenzíve zvládlo súboj a vynútilo si pokračovanie série. Brankár Maple Leafs James Reimer kryl 43 striel domácich. Najčastejšie mu hrozil Chára, ktorý vypálil osemkrát. "Boston má dobrý a vyzretý tím. Hráči Bruins majú množstvo skúseností z ťažkých súbojov. Chceli sme ešte vrátiť sériu do Toronta," tvrdil brankár Reimer. 

Rovnaký stav 3:2 je aj medzi Washingtonom a New York Rangers. Capitals vyhrali v metropole USA 2:1 po predĺžení. V tejto sérii zatiaľ víťazia bez výnimky domáce tímy. V piatok o výhre Capitals rozhodol v desiatej minúte predĺženia Mike Ribeiro. Brankár Rangers Henrik Lundqvist mal 33 úspešných zákrokov, keď kryl aj deväť pokusov Alexandra Ovečkina. "Rozhodujú náhodné odrazy puku. Je to tak počas celej série. Musíme zostať pozitívni a veriť, že to nakoniec dotiahneme do úspešného konca," burcuje spoluhráčov Lundqvist. 

Detroit v domácej Joe Louis Arene odvrátil postupový mečbal Anaheimu a vynútil si rozhodujúci siedmy zápas. Red Wings doma zdolali Ducks 4:3 po predĺžení, keď v 64. sekunde pridaného času rozhodol Henrik Zetterberg. Pre kapitána "červených krídel" to bol druhý gól v zápase, pripísal si aj asistenciu. Detroit v riadnom hracom čase neudržal v závere vedenie 3:1. Naposledy Red Wings otočili sériu z 2:3 na 4:3 v roku 2002 vo finále Západnej konferencie proti Coloradu a potom získali aj Stanleyho pohár. "Dali sme zlepené góly, ale aj tie sa počítajú. Siedmy zápas býva vždy veľkolepý," povedal Zetterberg. 

Výsledky piatkových stretnutí 1. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 
VÝCHODNÁ KONFERENCIA 
Štvrťfinále: 
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) - stav série: 3:2 
Góly: 52. CHÁRA (Krejčí, Seidenberg) - 32. Bozak, 42. C. MacArthur 



Washington Capitals - New York Rangers 2:1 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0) - stav série: 3:2 
Góly: 28. J. Ward (M. Johansson, Nicklas Bäckström), 70. Ribeiro (Brouwer, Alzner) - 1. B. Boyle (Brassard, Girardi) 



ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Štvrťfinále: 
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 4:3 po predĺžení (1:0, 0:1, 2:2 - 1:0) - stav série: 3:3 
Góly: 19. Daciuk (Zetterberg, J. Ericsson), 47. Zetterberg (Samuelsson, Daciuk), 52. Cleary (Abdelkader, Filppula), 62. Zetterberg (N. Kronwall, Daciuk) - 32. Palmieri (Etem), 57. Etem, 58. B. Ryan (Perry, Beauchemin) 


Los Angeles Kings - St. Louis Blues 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) - konečný výsledok série: 4:2
Góly: 13. Doughty (Fraser, D. King), 40. Penner (Scuderi) - 25. Porter (Polák, Backes) 
Brankár Jaroslav Halák (St. Louis) nechytal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies