Lorde darovala peniaze charite na jedlo pre chudobné deti

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 15:56 • 2 min
Lorde darovala peniaze charite na jedlo pre chudobné deti

WELLINGTON - Novozélandská speváčka Lorde darovala charite 20-tisíc novozélandských dolárov (v prepočte 12 849 eur), aby zabezpečila jedlo chudobným deťom. Peniaze poslala iniciatíve Fuel The Need, vďaka ktorej si znevýhodnené deti v meste Upper Hutt môžu kúpiť v škole obedy.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročná rodáčka z aucklandského predmestia Takapuna tak urobila po tom, ako miestne podniky charite darovali len 1 400 novozélandských dolárov (približne 896 eur). Interpretka, ktorá pri platbe použila svoje občianske meno, sa zároveň k finančnému daru vyjadrila na webstránke, kde Fuel The Need realizovali zbierku. "Dúfam, že to trochu pomôže. Veľa lásky praje bývalé dieťa, ktoré je zapálené za to, aby mali všetky deti prístup k jedlu v škole," napísala.

 

Lorde, vlastným menom Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, v roku 2013 dobyla so skladbou Royals americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Vo veku 16 rokov a jedenásť mesiacov sa tak stala najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo tohto rebríčka od 14. novembra 1987, keď v Billboarde triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now. Lorde sa okrem toho stala aj prvou novozélandskou hudobníčkou, ktorá spomínaný rebríček dobyla ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na speváčkinom prvom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na jej zatiaľ jedinom albume Pure Heroine (2013). Držiteľka dvoch cien Grammy či jednej BRIT Award má na konte aj single ako Tennis Court alebo Team.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona