Lopta pre MS 2018 v Rusku má v sebe čip, Messi ju chváli

NETKY.SK • 9 November 2017, 20:32 • 2 min
Lopta pre MS 2018 v Rusku má v sebe čip, Messi  ju chváli

BERLÍN - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a výrobca športových potrieb Adidas predstavili oficiálnu loptu pre MS 2018 v Rusku. Jej označenie je Telstar 18 a nadväzuje na tradíciu jej prvej predchodkyne z mexického šampionátu v roku 1970.

slovakia

left justify in out

Lopta ma čierno-biely dizajn a obsahuje digitálny čip, prostredníctvom ktorého sa budú dať preniesť údaje do smartfónov. Má tiež vylepšený povrch. FIFA ju nechala vyskúšať viacerým svetovým hviezdam ako napr. Lionelovi Messimu, resp. klubom ako Manchester United.

 

"Som rád, že som si mohol vyskúšať túto loptu o niečo skôr, ako ostatní. Páči sa mi nový dizajn, farby, jednoducho všetko," citovala agentúra DPA Messiho.

 

Prvý oficiálny zápas s novou loptou odohrajú v sobotu 11. novembra v moskovských Lužnikách, kde proti sebe v priateľskom stretnutí nastúpia Rusko a Argentína.

 

img

Lionel Messi si loptu vyskúšal v predstihu. Foto: SITA

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies