Longová a Kopp zložia prezidentovi olympijský sľub

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 16:02 • 2 min
Longová a Kopp zložia prezidentovi olympijský sľub

BRATISLAVA - Slávnostný sľub slovenskej olympijskej výpravy do rúk prezidenta SR Andreja Kisku na Bratislavskom hrade v sobotu 23. júla zložia Alexandra Longová a Pavol Kopp. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenského olympijského výboru (SOV).

slovakia

left justify in out

Pôvodne vybraný strelecký dvojnásobný majster sveta sveta v trape a najstarší športovec v slovenskej výprave v Riu Erik Varga sa na sľube nezúčastní, pretože je na sústredení v zahraničí. Lukostrelkyňa Longová zloží sľub za ženskú časť výpravy, za mužskú časť jeden z veteránov vo výprave strelec Kopp.

 

Vedúci výpravy Peter Korčok predstaví hlave štátu všetkých prítomných členov slovenskej olympijskej výpravy, ktorí si od Andreja Kisku prevezmú účastnícky dekrét a od prezidenta SOV Františka Chmelára účastnícky odznak. Tí členovia výpravy, ktorí sa na sľube nemôžu zúčastniť či už z dôvodu prípravy alebo súťaže v zahraničí, si dekrét aj odznak prevezmú priamo v Riu de Janeiro z rúk vedúceho výpravy.

 

K utorku 19. júla účasť na sľube výpravy potvrdili spolu 28 športovci z celkového počtu 52, teda viac než polovica - atléti Matúš Bubeník, Martin Kučera, Marcel Lomnický, Jozef Repčík, Martina Hrašnová, Lucia Hrivnák Klocová, Iveta Putalová, Dana Velďáková a Jana Velďáková, cestný cyklista Patrik Tybor, športová gymnastka Barbora Mokošová, rýchlostní kanoisti Peter Gelle a Martina Kohlová, vodní slalomári Matej Beňuš, Jakub Grigar, Ladislav a Peter Škantárovci a Jana Dukátová, lukostrelci Boris Baláž a Alexandra Longová, plavec Richard Nagy, stolní tenisti Jang Wang, Barbora Balážová a Eva Ódorová, strelci Pavol Kopp a Juraj Tužinský, tenistka Anna Karolína Schmiedlová a vzpierač Ondrej Kružel.

 

Po sľube a následnej recepcii a rozhovoroch so zástupcami médií sa olympionici presunú autobusmi na Magio pláž na Tyršovom nábreží v Bratislave. Tam sa od 13.30 h rozbehne program, ktorého hlavnou náplňou bude autogramiáda olympionikov pre verejnosť. Magio pláž bude počas OH jedinou oficiálnou olympijskou fanzónou na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona