Londýnsky súd rozhodol o prepustení obvineného Slováka

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 18:29 • 2 min
Londýnsky súd rozhodol o prepustení obvineného Slováka

BRATISLAVA - Londýnsky súd dnes rozhodol o podmienečnom prepustení slovenského občana, ktorého v stredu zadržali na letisku Heathrow pre podozrenie z terorizmu. Agentúre SITA to potvrdil hovorca rezortu diplomacie Boris Gandel.

slovakia

left justify in out

"Rodina si neželá zverejňovať ďalšie podrobnosti," dodal Gandel.

Nášho občana zadržali v stredu na letisku Heathrow s predmetom pripomínajúcim rozbušku. Slovák patril k jedenásťčlennej skupine turistov, boli v nej aj dvaja Česi. "Išlo o organizovanú turistiku z Viedne do Londýna a odtiaľ do USA," konštatoval Gandel vo štvrtok. Na letisku zadržali všetkých jedenásť ľudí, letieť do Spojených štátov im nedovolili. Slovenský manželský pár začali vyšetrovať. Muž s podozrivým predmetom pripomínajúcim súčasť výbušniny tvrdil, že nevie, ako sa k nemu predmet dostal. Obvinili ho z držania nebezpečného materiálu na palube lietadla. Jeho manželku, ktorú rovnako zadržiavali, britské úrady prepustili v noci na dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona