Londýnsky filmový festival otvorí dráma A United Kingdom

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 13:09 • 2 min
Londýnsky filmový festival otvorí dráma A United Kingdom

BRATISLAVA - Otváracou snímkou jubilejného 60. ročníka Londýnskeho filmového festivalu, ktorý sa bude konať od 5. do 16. októbra, bude britská dráma A United Kingdom režisérky Ammy Asante v hlavných úlohách s Davidom Oyelowom a Rosamund Pike.

slovakia

left justify in out

Snímku uvedú v európskej premiére v stredu 5. októbra, pričom na projekcii v kine Odeon Leicester Square by sa mali zúčastniť aj všetci traja menovaní.


Autorom scenára je Guy Hibbert, ktorý vychádzal z knihy Colour Bar od Susan Williams. Okrem spomínaných Oyelowa a Pike sa v novinke predstavia aj Jack Davenport, Terry Pheto, Tom Felton, Arnold Oceng, Jack Lowden, Charlotte Hope a Laura Carmichael.

 

Snímka prerozpráva skutočný príbeh prvého prezidenta Botswany Seretseho Khamu, ktorý si v roku 1947, čiže ešte pred vyhlásením nezávislosti od Veľkej Británie, vzal za manželku Angličanku Ruth Williams, s čím nesúhlasili ich rodiny ani britská a juhoafrická vláda.

 

"Snímka A United Kingdom Ammy Asante je svedectvom o vzdorovitom a vytrvalom príbehu lásky, ktorá ale taktiež odhaľuje komplexnú a bolestivú kapitolu britskej histórie. Sme hrdí, že môžeme otvoriť 60. ročník nášho festivalu takou významnou snímkou, ktorá oslavuje víťazstvo lásky a inteligencie nad intoleranciou a útlakom a ktorá potvrdzuje, že Asante je výraznou a dôležitou britskou filmárkou," uviedla riaditeľka festivalu Clare Stewart. Program podujatia zverejnia organizátori 1. septembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies