Londýnsky dom Amy Winehousovej vydražili za dva milióny libier

NETKY.SK • 5 December 2012, 07:54 • 2 min
Londýnsky dom Amy Winehousovej vydražili za dva milióny libier

Londýnsky dom Amy Winehousovej vydražili za dva milióny libier - Zaujímavosti Dom v londýnskej štvrti Camden, kde vlani zomrela speváčka Amy Winehousová, predali na dražbe za 1,98 milióna libier (2,44 milióna eur). Oznámila to dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

imgDom v londýnskej štvrti Camden, kde vlani zomrela speváčka Amy Winehousová, predali na dražbe za 1,98 milióna libier (2,44 milióna eur). Oznámila to dnes agentúra Reuters. 

Rodina zosnulej hudobníčky sa pokúšala dom predať od mája tohto roku za 2,7 milióna libier prostredníctvom realitných kancelárií. Keď sa to nepodarilo, začiatkom novembra ho dala do dražby. 

Podľa správ britských médií nehnuteľnosť nebolo možné predať štandardnou cestou. Namiesto serióznych kupcov totiž na inzeráty reagovali len zvedaví fanúšikovia, ktorí si chceli obzrieť miesto úmrtia svojho idolu. 

Štvorpodlažná vila s rozlohou 232 metrov štvorcových má tri obývačky a tri spálne, pričom v jednej je netradičný klenutý strop, dve záhrady s výhľadom na námestie Camden Square, telocvičňu a odhlučnenú hudobnú miestnosť. 

Winehousová zomrela v júli 2011 vo veku 27 rokov na následky otravy alkoholom. Odvtedy jej camdenský dom obliehali zástupy fanúšikov. 

Dražba sa konala v pondelok v aukčnej sieni na londýnskom námestí Picadilly, pričom vyvolávacia cena nehnuteľnosti bola 1,7 milióna libier. O kúpu prejavilo záujem len šesť vážnych záujemcov. 

Dom napokon získal neidentifikovaný pár v strednom veku za cenu tesne pod hranicou dvoch miliónov libier, po ktorej prekročení je potrebné zaplatiť štátu mimoriadnu sedempercentnú daň. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona