Londýnsky Big Ben počas opravy na dlhý čas zmĺkne

NETKY.SK • 18 Október 2015, 16:00 • 2 min
Londýnsky Big Ben počas opravy na dlhý čas zmĺkne

LONDÝN - Severovýchodná veža Westminsterského paláca v Londýne, na ktorej sa nachádzajú veľké hodiny - známa ako Big Ben potrebuje naliehavo opravy.

slovakia

left justify in out

Hodiny na Alžbetinej veži preto na niekoľko mesiacov alebo aj rokov zmĺknu, informovala dnes tlačová agentúra AP.

 

Dvoje z najväčších britských novín dnes uviedli, že veľké hodiny i samotná veža, na ktorej sú umiestnené, potrebujú opravy v rozsahu 40 miliónov libier (54 miliónov eur), v dôsledku čoho slávny zvon na hodinovej veži stíchne.

 

Noviny Sunday Times citovali westminsterský zdroj, podľa ktorého sú hodiny tak poničené, že sa môžu samovoľne zastaviť. Noviny Mail on Sunday naznačili, že ak nebudú zodpovední rýchlo konať, ručičky hodín môžu odpadnúť.

 

Sunday Times napísali, že opravy na Alžbetinej veži sa musia začať čo možno najskôr a nemôžu počkať na obnovu celého Westminsterského paláca, ktorá by sa podľa plánu mala začať na konci tohto desaťročia a mala by stáť sedem miliárd libier (9,5 miliardy eur).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies