Londýnske metro sa opäť zastaví, teraz už na 72 hodín

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 10:08 • 2 min
Londýnske metro sa opäť zastaví, teraz už na 72 hodín

LONDÝN- V pondelok bude štvrtou fázou pokračovať štrajk pracovníkov londýnskeho metra. Začiatok ďalšej, tento raz 72-hodinovej protestnej akcie je naplánovaný na večerné hodiny.

slovakia

left justify in out

Pracovníci metra takýmto spôsobom protestujú proti plánovanému škrtaniu 950 pracovných miest a zatvoreniu všetkých predajných miest s lístkami. Úrady tvrdia, že opatrenia sú potrebné na modernizovanie systému a ušetrenie 50 miliónov libier (viac ako 60 milión eur) ročne. Odvrátiť veľký štrajk môže na dnes naplánované rokovanie, ktorého účastníci sa však od februára stretli viac ako 40-krát a spoločnú reč nenašli. Najbližšie k nej podľa britských médií boli v piatok.

 

Kým prvý 48-hodinový štrajk sa vo februári uskutočnil, druhú februárovú akciu sa podarilo na poslednú chvíľu odvolať. Rokovania s odbormi však nepriniesli prelomovú dohodu. Ďalší, 48-hodinový štrajk sa odohral minulý týždeň. Londýnsky starosta Boris Johnson i britský premiér David Cameron postup odborárov tvrdo kritizujú. 

 

Londýnske metro známe aj ako Tube denne prepraví takmer tri milióny cestujúcich.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies