Londýnske letisko Heathrow vybavilo rekordných 70 mil. cestujúcich

NETKY.SK • 14 Január 2013, 12:58 • 2 min
Londýnske letisko Heathrow vybavilo rekordných 70 mil. cestujúcich

Londýnske letisko Heathrow vybavilo rekordných 70 mil. cestujúcich - Doprava Londýnske letisko Heathrow vybavilo v minulom roku rekordný počet 70 miliónov cestujúcich.

slovakia

left justify in out

imgLondýnske letisko Heathrow vybavilo v minulom roku rekordný počet 70 miliónov cestujúcich. Informoval o tom server BBC.
      Letisko oznámilo, že za rok 2012 vzrástol počet cestujúcich, ktorí využili služby Heathrow, o 0,9 %, pričom v rámci transatlantických letov sa počet cestujúcich zvýšil o 3,2 %.
      Výrazne vzrástol počet vybavených pasažierov do Brazílie, konkrétne o 21,6 %, čo je dôsledok zvýšenia počtu letov do tejto destinácie. Zvýšil sa aj počet cestujúcich do východnej Ázie (6,2 %), a to čiastočne vďaka oživeniu japonského trhu po zemetrasení a vlnách cunami z marca 2011, ako aj novým linkám. Rast zaznamenal aj počet vybavených pasažierov, ktorí smerovali do destinácií na Blízkom východe (3,4 %).
      Naopak, počty vybavených cestujúcich do krajín eurozóny zápasiacich s finančnou krízou (Španielsko, Portugalsko, Grécko a Taliansko) klesli spoločne o 4,5 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies