Londýnske letisko City evakuovali pre chemický poplach!

NETKY.SK • 22 Október 2016, 08:27 • 2 min
Londýnske letisko City evakuovali pre chemický poplach!

LONDÝN - Londýnske letisko City (London City Airport) mohlo obnoviť prevádzku po tom, ako si chemický poplach vyžiadal včera popoludní evakuáciu jeho budovy a privolanie špecializovaných zásahových zložiek. Tie okolo 19.00 h miestneho času (20.00 h) vyhlásili priestory za "bezpečné", keďže merania nepreukázali chemické zamorenie, informoval spravodajský server BBC.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnených údajov museli zdravotníci na letisku poskytnúť pomoc 26 osobám, ktorým prišlo nevoľno a mali ťažkosti s dýchaním. Dvoch pacientov po tejto udalosti hospitalizovali. Evakuácia sa týkala približne 500 ľudí, z ktorých mnohí čakali na obnovenie prevádzky medzi lietadlami na ploche.

 

Policajti a hasiči v ochranných odevoch prekontrolovali dvakrát celú letiskovú budovu, chemické meranie však nezachytilo žiadne "zvýšené hodnoty", uviedla BBC s odvolaním sa na vyhlásenie hasičského zboru. Evakuované priestory po vyvetraní a prehľadaní opäť sprístupnili cestujúcim.

 

Agentúra AP uviedla, že príčina poplachu, ktorý sprevádzalo spustenie požiarneho alarmu, zostáva nejasná, nepredpokladá sa však, že by mohol súvisieť s terorizmom. Londýnska metropolitná polícia informovala, že pri prehliadke sa našiel sprej s dráždivým plynom, ktorý odhodil niektorý z cestujúcich.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona