Londýnske derby pre Tottenham, Leicester remizoval s Evertonom

NETKY.SK • 16 August 2014, 18:28 • 2 min
Londýnske derby pre Tottenham, Leicester remizoval s Evertonom

MANCHESTER - Prehrou v pomere 1:2 sa skončil debut holandského trénera Luisa van Gaala na lavičke Manchestru United v úvodnom zápase Premier League proti futbalistom Swansea City. Tí sa tak už v otváracom dueli postarali o prvé prekvapenie nového ročníka.

slovakia

left justify in out

Skóre sobotňajšieho stretnutia sa prvýkrát menilo v 28. minúte, keď zaskočil Old Trafford kórejský reprezentant Ki Sung-Yong. Osem minút po zmene strán síce vyrovnal Wayne Rooney, no v 73. minúte prinavrátil "labutiam" tesný náskok Gylfi Sigurdsson. Snaha domácich do konca duelu už nepriniesla gólový efekt, dôvodom bola najmä aktívna obranná hra hostí na vlastnej polovici.
      

"V prvom polčase sme boli veľmi nervózni. V tom druhom sme následne nehrali ako tím a tým pádom sme nemohli pomýšľať na úspech. Je to veľké sklamanie pre hráčov, fanúšikov, ale aj pre mňa a celý realizačný tím. Nemohlo to byť horšie. Vyhrali sme všetky duely v príprave, čo nám dodalo veľa sebavedomia. Po tomto výsledku sa však značne naštrbilo," povedal po svojom premiérovom zápase na lavičke United Luis van Gaal.
      

Nováčik aktuálneho ročníka najvyššej anglickej súťaže FC Leicester si pripísal do tabuľky prvý bod, keď remizoval s Evertonom 2:2. Jedno z tradičných londýnskych derby medzi West Ham United a Tottenhamom sa skončilo hostí, v 93. minúte o ňom rozhodol Eric Dier. Oba tímy však dohrávali duel s desiatimi hráčmi. Už v 29. minúte oslabil hosťujúcich "kohútov" Kyle Naughton po ruke v pokutovom území, nariadenú penaltu však nepremenil Mark Noble. Sily na trávniku vyrovnal v 63. minúte James Collins, ktorý videl druhú žltú kartu a následne červenú.

      

1. kolo - sumáre:
Manchester United - Swansea City 1:2 (0:1)
Góly: 53. Rooney - 28. Ki Sung-Yong, 73. Sigurdsson

FC Leicester - FC Everton 2:2 (1:2)
Góly: 22. Ulloa, 86. Wood - 20. McGeady, 45. Naismith

Queens Park Rangers - Hull City 0:1 (0:0)
Gól: 52. Chester

Stoke City - Aston Villa 0:1 (0:0)
Gól: 50. Weimann
      
      

West Bromwich Albion - AFC Sunderland 2:2 (1:1)
Góly: 42., 74. Berahino (prvý z 11 m) - 5. Cattermole, 85. Larsson

      

West Ham United - Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)

Gól: 90.+3 Dier. ČK: 63. Collins - 29. Naughton



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona