Londýnska zoo pomenovala po snúbenici princa Harryho mláďa okapie

NETKY.SK • 18 Január 2018, 07:02 • 2 min
Londýnska zoo pomenovala po snúbenici princa Harryho mláďa okapie

LONDÝN - Londýnska zoo pomenovala po snúbenici britského princa Harryho novonarodené mláďa okapie pralesnej, najbližšej žijúcej príbuznej žiráf.

slovakia

left justify in out

Zoo v stredu informovala, že mláďa sa narodilo začiatkom decembra a dostalo meno Meghan - na počesť nadchádzajúcej svadby Harryho s americkou herečkou Meghan Markleovou.

 

Okapia, známa aj pod neformálnym názvom pralesná žirafa, obýva dažďové pralesy pozdĺž rieky Kongo na území Konžskej demokratickej republiky (KDR). Na svoju príbuznú žirafu sa ale veľmi nepodobá: má kratšie nohy aj krk a tmavohnedé až čierne sfarbenie. Na nohách a zadnej časti tela má čierno-biele pásy pripomínajúce zebru.

 

Vedenie londýnskej zoo uviedlo, že malej Meghan sa darí dobre a počas spánku na ňu dohliada jej mama Oni. Ošetrovateľka Gemma Metcalfová dodala, že narodenie mláďatka je "skvelou príležitosťou upriamiť pozornosť na okapie, ktoré sú extrémne ohrozeným druhom".

 

Britský princ Harry (33) a herečka Meghan Markleová (36) sa zosobášia 19. mája v Kaplnke svätého Juraja na Windsorskom zámku západne od Londýna. Harry je v súčasnosti piaty v poradí následníctva britského trónu, zatiaľ čo Meghan je známa najmä pre svoju rolu v americkom televíznom seriáli Suits (Kravaťáci).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies