Londýnska polícia zvýši po útoku v Berlíne bezpečnosť pri Buckinghamskom paláci

NETKY.SK • 21 December 2016, 08:40 • 2 min
Londýnska polícia zvýši po útoku v Berlíne bezpečnosť pri Buckinghamskom paláci

LONDÝN - Londýnska polícia bude oddnes uzatvárať ulice pri Buckinghamskom paláci v čase, keď prebieha na priestranstve pred palácom výmena stráží, ktorá je pre návštevníkov britskej metropoly obľúbenou atrakciou.

slovakia

left justify in out

Reaguje tak na pondelňajší útok v Berlíne, kde zatiaľ neznáma osoba vrazila kamiónom do areálu vianočných trhov, pričom zahynulo 12 ľudí a ďalších 48 utrpelo zranenia.

 

Pravidelné uzávierky a nové zátarasy v okolí sídla britského panovníka tvoria súčasť narýchlo prijatého súboru bezpečnostných opatrení po berlínskom útoku, aj keď podľa polície sa s týmito zmenami rátalo.

 

Ceremoniálna výmena stráží pred palácom je totiž udalosťou, ktorá tradične priťahuje na toto exponované miesto v centre Londýna davy turistov.

 

Prijatý plán predpokladá, že pri každej výmene stráží budú okolité ulice uzavreté takmer dve hodiny. Polícia upozornila, že ide o "preventívne opatrenie" s trojmesačnou platnosťou a nevychádza zo špecifických informácií spravodajských služieb.

 

V Británii platí v súčasnosti druhý najvyšší stupeň ohrozenia terorizmom, čo znamená, že tamojšie úrady rátajú s vysokou pravdepodobnosťou útoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona