Londýnska polícia údajne zatkla pouličného umelca Banksyho: Je jeho identita odhalená?!

NETKY.SK • 20 Október 2014, 12:24 • 2 min
Londýnska polícia údajne zatkla pouličného umelca Banksyho: Je jeho identita odhalená?!

LONDÝN – Najznámejší pouličný umelec, politický aktivista, filmový režisér, maliar a dlhoročný utečenec, známy pod pseudonymom Banksy bol zadržaný dnes ráno londýnskou políciou. Po niekoľkých hodinách výsluchu odhalil svoju identitu.

slovakia

left justify in out

Podľa londýnskej polície je Banksyho pravé meno Paul Horner. Má 35 rokov a narodil sa v britskom meste Liverpool. Informáciu potvrdil pre BBC aj Banksyho PR manažér Jo Brooks a taktiež aj web Pest Control, ktorý je v spojení s umelcom.

 

„Mali sme 24-hodinovú hliadku, ktorá monitorovala miesta, na ktorých sa Banksy pohyboval. Okolo druhej ráno sa k nám dostala informácia, že skupina mladých ľudí opustila byt, o ktorom sa špekulovalo ako o Banksyho ateliéri. Na skupinu piatich mužov sa zavesili naši agenti a keď začali sprejovať na stenu, ihneď ich zatkli. Štyria z mužov mali pri sebe doklady a jeden nie,“ povedal šéf londýnskej polície Lyndon Edwards.

 

„Potom sme nabehli do bytu, z ktorého skupina odišla. Našli sme tam tisíce dolárov a budúce projekty. Našli sme aj pas a občiansky preukaz na meno Paul Horner. Toho sme dali do väzby bez možnosti kaucie. Je obvinený z vandalizmu, konšpirácie, vydierania a falšovania,“ dodal Edwards.

 

Horner bol zadržaný londýnskou políciou v meste Watford. Údajne maľoval na stenu maskota pre kresťanskú organizáciu s názvom Fappy Ani-masturbačný delfín.

 

O Banksyho identite sa veľa špekulovalo. Najskôr malo údajne ísť o Robina Gunninghama z mesta Bristol narodeného v roku 1973. To sa neskôr vylúčilo. Banksyho primárne stíhajú kvôli vandalizmu. Jeho maľby na stenách sa stali pre mnohých ľudí ikonami. Vyjadrujú nespokojnosť so spoločnosťou a s politickou situáciou vo svete. 

 

Podľa posledných informácií sa údajne jedná o hoax, takže zatiaľ to vyzerá, že Banksyho identita zostane skrytá.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies