Londýnska paralympiáda prekonala rekord v sledovanosti

NETKY.SK • 10 September 2012, 06:47 • 2 min
Londýnska paralympiáda prekonala rekord v sledovanosti

Londýnska paralympiáda prekonala rekord v sledovanosti

slovakia

left justify in out

img

Veľkolepým záverečným ceremoniálom pod názvom "Festival ohňa" ukončili v nedeľu večer paralympijské hry v Londýne. Vo vyše trojhodinovej šou na vypredanom Olympijskom štadióne pred 80.000 diváckou kulisou vystúpila britská kapela Coldplay, barbadoská speváčka Rihanna či americký raper Jay-Z. Na ploche sa objavilo vyše 4200 športovcov, ktorí mávali vlajkami jednotlivých krajín.
      "Paralympiáda v Londýne bola od začiatku do konca absolútnym triumfom," povedal britský premiér David Cameron, ktorému v roku 2009 zomrel postihnutý syn Ivan. "Moje myšlienky teraz smerujú k Ivanovi. Každý rodič myslí na veci, ktoré jeho postihnuté dieťa nedokáže spraviť. Na paralympiáde však športovci dokázali urobiť nadľudské veci. Toto bolo zlaté leto britského športu," zdôraznil Cameron narážajúc aj na medailovú žatvu usporiadateľskej krajiny na OH 2012 v Londýne.           
      Paralympiáda v anglickej metropole prekonala rekord v sledovanosti. Na jednotlivé športoviská si našlo cestu 2,7 milióna divákov, hry sledovali fanúšikovia vo viac ako 100 krajinách sveta. Počas podujatia padlo celkovo 251 svetových rekordov. Domácich priaznivcov potešil najmä atlét David Weir, ktorý získal štyri zlaté medaily - tú poslednú v maratóne. K najvýraznejším postavám paralympiády sa zaradila aj Esther Vergeerová. Holandská tenistka-vozíčkarka triumfovala vo dvojhre a natiahla víťaznú sériu na 470 zápasov.   

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies