Londýnska metro stanica Holborn zaviedla nové pravidlá, nie všetkým sa páčia

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 19:30 • 2 min
Londýnska metro stanica Holborn zaviedla nové pravidlá, nie všetkým sa páčia

LONDÝN – V londýnskom metre sa našli rebelujúci cestujúci, ktorí odmietli rešpektovať pokyny, aby stáli na oboch stranách eskalátorov na stanici Holborn.

slovakia

left justify in out

Cestujúci v Londýne vedia, že pravá strana eskalátorov sa tradične používa na státie, zatiaľ čo ľavá strana je vyhradená pre uponáhľaných ľudí, ktorí sa potrebujú čo najrýchlejšie dostať hore.

 


 

Londýnske metro však v pondelok začalo s testovaním nového spôsobu používania eskalátorov, aby obmedzili zápchy počas špičky. Najbližších šesť mesiacov budú na stanici Holborn vyzývať ľudí, aby na eskalátoroch stáli bok po boku. Táto iniciatíva prichádza po úspešnom krátkom testovaní vlani v novembri.

 


 

Nové pravidlá na stanici Holborn možno pomáhajú s lepšou kontrolou preľudnenia počas špičky, avšak mnoho cestujúcich sa to napriek tomu rozhodlo ignorovať.
 

Predchádzajúca trojtýždňová skúška na stanici Holborn ukázala, že státie znížilo zápchy o 30 percent. Znamená to, že v čase dopravnej špičky prešlo eskalátormi tejto stanice až 16.220 ľudí, namiesto obvyklých 12.745.

 

 

TfL sa snažili zmierniť obavy cestujúcich, keď jeden z troch eskalátorov funguje stále podľa starých pravidiel. Väčšina cestujúcich sa novým pravidlám podriadila, avšak našli sa aj takí, ktorým 30-sekundové oneskorenie prišlo strašne veľa.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona