Londýnska Chelsea angažovala ako trenéra Mauricia Pochettina, do funkcie nastúpi 1. júla

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 17:45 • 2 min
Londýnska Chelsea angažovala ako trenéra Mauricia Pochettina, do funkcie nastúpi 1. júla

LONDÝN - Novým trénerom futbalistov Chelsea sa stal Mauricio Pochettino. Argentínsky kormidelník, ktorý vyše 5 rokov trénoval Tottenham, podpísal s londýnskym klubom zmluvu na dva roky.

slovakia

left justify in out

Novým trénerom futbalistov Chelsea sa stal Mauricio Pochettino. Argentínsky kormidelník podpísal s klubom anglickej Premier League zmluvu na dva roky. Veľkoklub má za sebou nevydarenú sezónu, obsadil dvanáste miesto a zaznamenal tak najhorší výsledok v domácej súťaži od roku 1994. Informáciu priniesla agentúra AP.

 

Pochettino pôsobil naposledy v Paríži Saint-Germain, odkiaľ odišiel v júli. V Premier League viedol vyše päť rokov aj Tottenham, s ktorým sa prebojoval do finále Ligy majstrov. Funkcie vo svojom novom klube sa ujme 1. júla a súčasťou jeho zmluvy je aj opcia na ďalší rok. Na lavičke nahradí Grahama Pottera, ktorý odišiel v marci a tím dočasne viedol Frank Lampard.

 

img

Frank Lampard - súčasný (dočasný) tréner a legendárny stredopoliar Chelsea

 

Pred rokom odkúpilo klub konzorcium vedené americkým podnikateľom a investorom Toddom Boehlym. V predošlých dvoch prestupových obdobiach investovalo obrovské sumy do nákupu nových posíl, no bez úspechu. Tím zaznamenal v jarnej časti domácej súťaže len päť víťazstiev a na začiatku roka ťahal šnúru šiestich stretnutí vo všetkých súťažiach s jedným gólom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona