Londýnčanku, ktorú zadržali v Turecku, deportovali do vlasti

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 09:44 • 2 min
Londýnčanku, ktorú zadržali v Turecku, deportovali do vlasti

ANKARA - Dvadsaťjedenročnú Jamilu Henryovú z Londýna, ktorú v uplynulých dňoch zadržali v Turecku pre podozrenie z pokusu vycestovať do Sýrie a pripojiť sa tam k extrémistom z tzv. Islamského štátu (IS), dnes previezli do vlasti.

slovakia

left justify in out

Na letisku Luton neďaleko hlavného mesta ju ihneď zatkli agenti protiteroristického útvaru Scotland Yardu. Turecko vyhostilo ženu, ktorá cestovala s dokumentmi svojho dvojčaťa. Zadržali ju na autobusovej stanici v tureckej metropole Ankara v pondelok, iba dva dni po deportácii troch britských tínedžerov smerujúcich do Sýrie.

 

Žena je podľa stručného vyhlásenia britských bezpečnostných zložiek podozrivá z prípravy teroristických akcií.

 

V uplynulom mesiaci sa cez Turecko dostali do Sýrie tri britské tínedžerky vo veku 15-16 rokov, ktoré sa tam podľa predpokladov úradov pripojili k bojovníkom z IS. Práve odtvedy sa britsko-turecká spolupráca na úrovni bezpečnostných zložiek vo zvýšenej miere venuje monitoringu osôb, ktoré môžu mať podobné úmysly.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies