Londýn: Zbrane používané pri pobodaní sú väčšie, zranenia horšie a útoky divokejšie

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Londýn: Zbrane používané pri pobodaní sú väčšie, zranenia horšie a útoky divokejšie

LONDÝN - Vysokopostavený londýnsky policajt hovorí, že zbrane používané pri pobodaní sú väčšie, útoky divokejšie a zranenia horšie ako kedykoľvek predtým.

slovakia

left justify in out

Martin Hewitt včera hovoril na stretnutí k zločinnosti nožom v Londýne. Policajti vraj musia často ošetrovať obete útokov mačetami a loveckými nožmi, kým dorazí záchranka, informuje server itv.com.

 

„Násilie je horšie. Keby som tu stál pred piatimi rokmi, hovoril by som o zranených nožom s jednou bodnou ranou. Teraz stále častejšie vidíme mnohonásobné bodné zranenia. To znamená, že jedna osoba má viac bodných rán.“

 

Za vlády moslimského starostu Khana sa počet útokov nožom v Londýne zvýšil o 31,3 percenta. Útoky mačetou sa za posledné tri roky zvýšili trikrát. Dochádza k 15 útokom denne. Stále častejšie tiež dochádza k útokom skupiny na jednotlivcov alebo incidentom, pri ktorých používa zbraň viac ľudí.

 

„Niektoré kamerové záznamy, ktoré vidíme, sú veľmi šokujúce a úprimne veľmi divoké, keď vidíte, ako sa skupina ľudí vrhá na jedného človeka,“ hovorí Hewitt.

 

V Londýne bolo tento rok zatiaľ zavraždených 80 ľudí. Veľa napadnutých sa podarí zachrániť vďaka šťastiu alebo včasnému lekárskemu zásahu. To všetko vďaka hustému pokrytiu Londýna kamerami, relatívne vysokému počtu policajtov a lekárov, ktorí sú schopní byť u zranených rýchlo, píše server stredoevropan.cz.

 

„Ale čím násilnejšie útoky sú, tým väčšia šanca, že niekto dostane smrteľný zásah,“ dodáva Hewitt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona