Londýn už nie je najdrahším mestom na svete

NETKY.SK • 7 August 2016, 15:14 • 2 min
Londýn už nie je najdrahším mestom na svete

BRATISLAVA - Londýn už nie je najdrahším mestom na svete. Hlavné mesto Veľkej Británie je teraz na treťom mieste po New Yorku a Hongkongu v rebríčku miest podľa cien nehnuteľností.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu realitnej maklérskej spoločnosti Savills, o ktorého výsledkoch informuje portál rt.com. Štúdia analyzuje ročné náklady na zamestnanca žijúceho v prenajatom byte a pracujúceho v kancelárii.


Londýn bol za posledných 2,5 roka na vrchole rebríčka, ale v júli klesol krátko po odhlasovaní odchodu Británie z Európskej únie. Britská mena od referenda oslabila o takmer 12 percent. To výrazne zredukovalo náklady na prenájom bytu a kancelárie pri vyjadrení v amerických dolároch. Podľa firmy Savills celkové ročné náklady na prenájom bývania a kancelárie pre jednu osobu v júli v Londýne klesli o 11 percent na 100 141 USD. New York a Hongkong boli pre pobyt zamestnanca drahšie. Náklady v New Yorku boli v júli 114 010 USD a v Hongkongu 100 984 USD. Na štvrtom mieste bolo v júli podľa údajov firmy Savills Tokio, pričom náklady v tomto meste stúpli o 22 percent na 85 334 USD. Ide o odzrkadlenie 16-percentného rastu hodnoty jenu oproti doláru od začiatku tohto roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies