Londýn spúšťa víkendovú nočnú dopravu metra, podľa starostu pomôže ekonomike

NETKY.SK • 19 August 2016, 13:39 • 2 min
Londýn spúšťa víkendovú nočnú dopravu metra, podľa starostu pomôže ekonomike

LONDÝN - Londýnske metro bude od dneška zabezpečovať víkendovú nočnú dopravu. Vlaky na trasách Victoria Line a Central Line budú po novom premávať aj počas nocí z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu, informovala dnes stanica BBC. Interval nočných spojov bude podľa nej 10-20 minút.

slovakia

left justify in out

Starosta Londýna Sadiq Khan vyhlásil, že mesto zavedenie nočnej prevádzky metra starostlivo pripravilo a dúfa, že tým podporí miestnu ekonomiku. Plány na jej zavedenie prvýkrát oznámilo pred takmer tromi rokmi.


Dopravný podnik Londýna, Transport for London (TfL), uviedol, že záujem cestujúcich je "obrovský", ich počty cez víkendy stúpli od roku 2000 o 70 percent. Vyjadril očakávanie, že nočná prevádzka vytvorí postupne 500.000 nových pracovných miest.


Zavedeniu tejto služby bránili doteraz spory s vplyvnými odbormi TfL, ktoré mali mzdové požiadavky a nočným službám sa bránili štrajkami, argumentujúc zhoršením kvality života svojich zamestnancov.


Nočnú prevádzku budú zatiaľ poskytovať iba uvedené dve trasy metra, neskôr by sa mala rozšíriť aj na ostatné. Podľa starostu Londýna ju budú využívať nielen turisti, ale napríklad aj zdravotné sestry, pracovníci bezpečnostných služieb a "ľudia stredného veku", ako je on, pri neskorom návrate domov, keď večer "zoberú manželku von".


"Pomyslite na divadlá, hudobné akcie, reštaurácie. Som skutočne pyšný, že konečne bude v noci jazdiť metro," povedal Khan a dodal, že má v úmysle previezť sa prvým nočným vlakom na trase Victoria Line.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies