Londýn slávnostne odštartoval záverečné odpočítavanie a chce inšpirovať

NETKY.SK • 19 Apríl 2012, 07:00 • 2 min
Londýn slávnostne odštartoval záverečné odpočítavanie a chce inšpirovať

Londýn slávnostne odštartoval záverečné odpočítavanie a chce inšpirovať

slovakia

left justify in out

img

Vo Veľkej Británii sa v stredu začalo záverečné odpočítavanie posledných sto dní pred slávnostným otvorením olympijských hier v Londýne. Organizátori pripravili viacero slávností a zverejnili, že planétu čaká cez leto "najväčšia šou".
      Celosvetovo až 77 denníkov počnúc španielskym El Pais až po China Daily publikovalo vyhlásenie premiéra Davida Camerona, podľa ktorého sa Británia chystá privítať svet na najlepšej olympiáde v dejinách. Šéf organizačného výboru Sebastian Coe sa v Londýne aj napriek chladnému počasiu a mrholeniu prihovoril publiku počas slávnosti v Kew Gardens: "Vitajte v mokrom a veternom Londýne. Očakávania sú veľké a my nesklameme." Coe zároveň odhalil nielen obrovské olympijské kruhy zložené z 20.000 kvetov, ale aj oficiálne motto hier: "Inšpirovať generáciu."
      Minister kultúry Jeremy Hunt dodal, že je presvedčený, že olympijskú horúčku bude viacej cítiť, keď sa dátum hier ešte priblíži. "Stále sme len v počiatočnej fáze. Ešte ani nedorazila pochodeň," predpovedal nárast záujmu verejnosti po príchode ohňa na ostrovy v polovici mája. Na inom mieste metropoly na Temži - Horseguards Parade vytvorilo 260 členov britského elitného regimentu číslovku 100 na piesočnom podklade.
      Prezident Medzinárodného olympijského výboru Jacques Rogge sa nechal počuť, že nepochybuje o tom, že Londýn naplní očakávania sveta. "Po celom svete vzrušenie rastie a očakávania sú veľké, ale ja verím, že Británia a Londýn neponúknu len skvelé športové podujatie, ale aj vrúcne prijatie," tvrdil Rogge.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies