Londýn sa pripravuje na desať súbežných teroristických útokov

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 22:46 • 2 min
Londýn sa pripravuje na desať súbežných teroristických útokov

LONDÝN – Britské úrady sa pripravujú až na desať súčasných teroristických útokov v Londýne. Podľa informácií denníka The Sunday Times sa Metropolitná polícia a SAS zúčastňujú cvičenia, ktoré im pomôže zasiahnuť pri útokoch, aké sa odohrali minulý rok v Paríži.

slovakia

left justify in out

"Zvyčajne sme sa pripravovali na tri simultánne teroristické útoky, ale Paríž nám ukázal, že musíte byť pripravený na viac," povedal nemenovaný minister pre anglický denník. "Ak sa niekto pokúsi o teroristický útok na siedmych, ôsmich, deviatich či desiatich miestach súčasne, tak my budeme pripravení."
 

Na prípadný zásah je zrejme pripravená aj armáda, keďže v kasárňach Oxfordshire Didcot sa pripravuje nový protiteroristický a pyrotechnický tím, ktorý sa bude špecializovať na chemické bomby.
 

Podľa správ The Sunday Times panujú v Británii obavy, že by mohli zaútočiť teroristi vracajúci sa zo Sýrie. Národná kriminálna agentúra v dôsledku toho prijala rázne opatrenia v súvislosti so strelnými zbraňami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona