Londýn príde o jednu zo svojich charakteristických čŕt: Big Ben sa na štyri roky odmlčí

NETKY.SK • 20 August 2017, 09:39 • 2 min
Londýn príde o jednu zo svojich charakteristických čŕt: Big Ben sa na štyri roky odmlčí

LONDÝN - Jedna z najznámejších atrakcií Londýna, zvon Big Ben umiestnený v Elizabeth Tower Westminsterského paláca, sa na štyri roky odmlčí.

slovakia

left justify in out

Londýn tak na čas príde o jednu zo svojich charakteristických čŕt - legendárny zvon, ktorým sa chodia kochať zástupy turistov, nebude počas najbližších štyroch rokov odbíjať každú celú hodinu, ale rozozvučí sa iba pri výnimočných príležitostiach. Dôvodom odstávky sú podľa britskej BBC rekonštrukčné práce na objekte.

Big Ben bol viackrát na istý čas mimo prevádzky už aj v minulosti. Štyri mesiace nefungoval v roku 1956, keď na veži menili sklá na všetkých štyroch stranách hodín. Krátkodobejšie poruchy či drobné poškodenia spôsobovali podľa BBC často aj externé faktory, napríklad vtáky bezmyšlienkovite narážajúce do skiel alebo sneh, ktorého keď napadlo priveľa, zabraňoval dlhšej minútovej ručičke v prechode spodnou časťou ciferníku. Tento problém neslôr odstránili inštaláciou elektrických ohrievačov, ktoré sneh automaticky roztápajú.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies