Londýn považuje tvrdenia o odpočúvaní Trumpa za obsurdné

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 14:13 • 2 min
Londýn považuje tvrdenia o odpočúvaní Trumpa za obsurdné

LONDÝN - Biely dom prisľúbil, že už nezopakuje tvrdenie, podľa ktorého britskí tajní agenti odpočúvali amerického prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes hovorca britskej premiérky Theresy Mayovej. Britská vláda podľa hovorcu Jamesa Slacka americkej strane zdôraznila, že takéto "absurdné" tvrdenia si netreba všímať. Washington následne Spojené kráľovstvo ubezpečil, že sa nebudú opakovať, dodal Slack.

 

Hovorca Bieleho domu Sean Spicer citoval vo štvrtok komentátora televízie Fox News Andrewa Napolitana, ktorý povedal, že britská spravodajská služba GCHQ, ktorá má na starosti elektronickú špionáž, pomáhala exprezidentovi USA Barackovi Obamovi odpočúvať Trumpa pred vlaňajšími voľbami v Spojených štátoch. Napolitano vyhlásil, že Obama využil britskú spravodajskú službu pri sledovaní aktivít Trumpa v jeho výškovej budove Trump Tower v New Yorku, aby sa tak vyhol americkým agentúram a zanechaniu "odtlačkov Obamovej administratívy" v tejto veci.

 

Takéto tvrdenia podnietili GCHQ k neobvyklému kroku, keď agentúra zverejnila vyhlásenie, v ktorom ich označila za "nezmysel". "Sú absolútne absurdné a mali by byť ignorované," zdôraznila tajná služba.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies