Londýn odmieta spolupracovať na vyšetrovaní vraždy ruského podnikateľa

NETKY.SK • 15 August 2018, 09:30 • 2 min
Londýn odmieta spolupracovať na vyšetrovaní vraždy ruského podnikateľa

LONDÝN - Britské úrady neposkytujú Ruskej federácii prístup k vyšetrovacím materiálom spojených so smrťou ruského podnikateľa Nikolaja Gluškova. V utorok to oznámilo ruské veľvyslanectvo v Londýne.

slovakia

left justify in out

"Britské úrady neplnia svoje medzinárodné záväzky a neposkytujú ruskej strane prístup k vyšetrovaniu smrti občana našej krajiny, ktorú tu klasifikujú ako vraždu,“ zdôraznilo veľvyslanectvo.

 

Ruská ambasáda si všimla, že viac ako 5 mesiacov po vražde ruského občana "záležitosť ostáva aj naďalej zahalená rúškom tajomstva", a samo "vyšetrovanie sa zvláštnym spôsobom neodôvodnene zaťahuje." "Takéto nedodržanie noriem medzinárodného práva a nielen v tejto veci sa pre Londýn, ako sa zdá, stalo normou," uviedla diplomatická misia.

 

Vražda Gluškova

 

img

NIKOLAJ GLUŠKOV 

 

Nikolaj Gluškov, bývalý zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Aeroflot, bol nájdený mŕtvy 12. marca vo svojom londýnskom dome. Scotland Yard klasifikoval jeho smrť ako vraždu stlačením krku, ale zároveň polícia charakterizovala jeho smrť ako nevysveteľnú. Avšak tlač aktívne šírila správy, že podnikateľ bol uškrtený psím vodítkom. Vyšetrovanie nevylučuje, že osoba, ktorá by mohla uškrtiť Gluškova, chcela dielo zinscenovať ako samovraždu.

 

16. marca vyšetrovací výbor Ruskej federácie začal trestné vyšetrovanie vraždy Dmitrija Glušova. Avšak, ako už bolo skôr oznámené ruským veľvyslanectvom, londýnske úrady odmietajú spolupracovať s vyšetrovateľmi z Ruska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies