Londýn je päť dní v týždni európskym hlavným mestom kokaínu

NETKY.SK • 14 December 2016, 07:08 • 2 min
Londýn je päť dní v týždni európskym hlavným mestom kokaínu

LONDÝN - Londýn je metropolou kokaínu v Európe, ale iba od pondelka do piatka, vyplýva z v utorok zverejnenej správe o užívaní drog na starom kontinente.

slovakia

left justify in out

Výročná štúdia Európskeho monitorovacieho centra pre drogy a drogovú závislosť Európskej únie (EMCDDA) analyzovala celý jeden týždeň vzorky odpadovej vody na stopy amfetamínu, kokaínu, extázy a metamfetamínu.

 

Analýza drogových stôp prítomných v odpadových vodách európskych miest ukázala, že v belgickom meste Antverpy sa tento rok užívalo počas víkendov viac kokaínu než v Londýne. Denné údaje zaznamenali pokles užívania kokaínu v Londýne cez soboty a nedele na rozdiel od výsledkov z ďalších európskych miest.

 

Testy sa uskutočnili v marci a ukázali, že priemerná koncentrácia kokaínu v odpadových vodách Londýna v pracovný deň dosahovala 949,3 miligramu na tisíc ľudí za deň, ale počas víkendových dní klesla na 840,5 miligramu na tisíc ľudí za deň.

 

V Antverpách bola priemerná koncentrácia počas pracovného dňa 745,2 miligramu a počas víkendu vzrástla na 1042 miligramov.

 

Odpadové vody testovali v 18 európskych mestách a výsledky týkajúce sa užívania kokaínu v Londýne odporujú trendu víkendového užívania drog v iných európskych mestách.

 

EMCDDA podľa tlačovej agentúry DPA uviedlo, že najvyššie užívanie kokaínu zistilo konkrétne v Belgicku, Holandsku, Španielsku a Británii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies