Londýn bojuje proti obezite: Tu už reklamy na fast foody nenájdete!

NETKY.SK • 26 Február 2019, 13:07 • 2 min
Londýn bojuje proti obezite: Tu už reklamy na fast foody nenájdete!

Percento obéznych ľudí v Londýne rapídne stúpa, mesto sa preto rozhodlo pre netradičnú zmenu.

slovakia

left justify in out

Obezita je jedným z najnebezpečnejších civilizačných ochorení súčasnosti. Nejde tu totiž len o problém nadváhy, ale aj pridružené ochorenia, akými sú diabetes alebo kardiovaskulárne problémy, ktoré človeka reálne ohrozujú na živote. Pritom to, čo nám priberanie spôsobuje, je náš životný štýl.

 

img

 

Mnohí si hovoria, že spôsob svojho stravovania a celkového „fungovania“ nevedia ovplyvniť. Životné tempo je neuveriteľne rýchle, práca, rodina domácnosť a zasa práca... Nemáme čas na nič, nemáme záľuby, koníčky, voľný čas, len sa naháňame za niečím, čo si možno ani nestihneme užiť. Ale napriek tomu, že je to náročné, stále to máme v rukách jedine my. A dokážeme to zmeniť.

 

Pri neustálom nedostatku času ľudia logicky siahajú po jedlách z fast foodov. Nemusia variť ani nakupovať, jednoducho si vezmú „burger“ a pokračujú v činnosti. Z takéhoto jedla ale telo nedostane požadované živiny ani energiu, navyše, pri nedostatku pohybu sa všetko začne ukladať do tela v podobe tuku.

 

img

 

Najnovšia štatistika týkajúca sa nadváhy dosiahla v Londýne alarmujúce čísla. Preto sa vedenie mesta rozhodlo v záujme jeho obyvateľstva zasiahnuť a aspoň čiastočne pomôcť. Na všetkých zastávkach hromadnej dopravy zakázalo reklamy na rýchle občerstvenia. Práve tu sa im totiž dobre darilo. Vyčerpaní ľudia cestujúci z práce alebo školy domov sa pri čakaní na svoj spoj pozerali na nezdravé jedlá, na ktoré, samozrejme, dostali chuť. Kto môže byť lepšia cieľová skupina? Tomu však čoskoro bude koniec. A verme, že aj takáto zmena pomôže situáciu aspoň mierne zlepšiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies