Londýn aj naďalej odmieta spolupracovať s Ruskom na vyšetrovaní otrávenia Sergeja Skripaľa

NETKY.SK • 4 September 2018, 15:15 • 2 min
Londýn aj naďalej odmieta spolupracovať s Ruskom na vyšetrovaní otrávenia Sergeja Skripaľa

LONDÝN - Britské úrady už šesť mesiacov držia občanov Ruskej federácie Sergeja a Juliu Skripaľ v úplnej izolácii.

slovakia

left justify in out

Sú zbavení možnosti slobodne komunikovať so svojimi príbuznými, novinármi a oficiálnymi predstaviteľmi Ruskej federácie. Uviedol to dnes tlačový tajomník ruského veľvyslanectva v Londýne, podľa ktorého ide fakticky o nedobrovoľné odňatie slobody.

 

"Dnes je to presne šesť mesiacov, odkedy boli občania Ruska Sergej a Julia Skripaľ za záhadných okolností hospitalizovaní v Salisburskej nemocnici. Už šesť mesiacov, zostávajú v izolácii pod plnou kontrolou britských úradov. Sú mimo zraku verejnosti, na neznámom mieste, bez možnosti komunikácie s príbuznými, priateľmi, novinármi, alebo oficiálnymi predstaviteľmi Ruska, nemôžu sa voľne pohybovať,“ povedal ruský diplomat. "Britské úrady aj naďalej odopierajú ruskému veľvyslanectvu priamy kontakt s týmito osobami, za účelom stanovenia ich skutočného zdravotného stavu a podmienok zadržania a čo je najdôležitejšie na určenie miery „dobrovoľnosti“ ich činov."

 

Veľvyslanectvo pripomína, že Spojené kráľovstvo porušuje legitímne právo Ruska komunikovať so svojimi občanmi, podľa Viedenského dohovoru o konzulárnych stykoch z roku 1963 a konzulárneho dohovoru z roku 1965.

 

Londýn tiež ignoruje všetky otázky, výzvy a návrhy Ruskej federácie, vzťahujúce sa k incidentu v Salisbury. Podľa Ruska ide kardinálne porušenie základných noriem diplomatické zdvorilosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies