Lomnický spojil sily s Fajdekom

NETKY.SK • 14 November 2016, 11:23 • 2 min
Lomnický spojil sily s Fajdekom

BRATISLAVA - Piaty kladivár tohtoročných olympijských hier v Riu de Janeiro aj európskeho šampionátu v Amsterdame Marcel Lomnický vyriešil trénerskú otázku.

slovakia

left justify in out

Od decembra sa začne pripravovať v skupine okolo dvojnásobného majstra sveta a lídra tabuliek Pawla Fajdeka pod vedením Jolanty Kumorovej. Pretekár banskobystrickej Dukly dúfa, že spolupráca mu pomôže vymaniť sa z výkonnostnej stagnácie. "Nutne som potreboval nový impulz. Verím, že tréningy s Fajdekom ním budú. V posledných dvoch rokoch som, priznám sa, nemal motiváciu robiť niečo navyše. Uspokojil som sa so stopercentnou robotou, nesnažil som sa o stodesaťpercentnú. Ako-tak to fungovalo, ale už dve sezóny som si neposunul osobák 79,16 cm. Neviem, čo viac ako tréningy so svetovou jednotkou by som mal skúsiť, aby som sa zlepšil," povedal Lomnický pre pondelkové vydanie denníka Šport.


Tréningové spojenectvo s Fajdekom mali vraj dohodnuté už dávnejšie, Poliak po olympiáde potvrdil záujem a potom už nasledovalo iba doladenie detailov. "Všetko je naplánované až do augustových MS v Londýne. V decembri a januári pôjdeme za teplom na sústredenie na juh Portugalska, na prelome februára a marca do USA, odtiaľ rovno na zimný Európsky pohár vo vrhoch v Las Palmas na Kanárskych ostrovoch a v apríli sa znova vrátime do Portugalska," pokračoval kladivár, ktorý si do Ria vyžiadal odbornú asistenciu Libora Charfreitaga. Majster Európy z Barcelony 2010 chce však pokračovať v kariére a Lomnický si navyše v Pohraniciach pri Nitre zriadil vlastný vrhačský sektor, takže už nemusí dochádzať do Trnavy. "Ešte stále nie je úplne tip-top. Sú potrebné drobné kozmetické úpravy, aby som sa cítil komfortne. Vrhačská klietka i kruh sú vybudované, chýba ešte prístrešok," prezradil pre Šport 29-ročný nitriansky rodák.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies