Lomnický bude trénovať s tými najlepšími!

NETKY.SK • 27 September 2017, 11:19 • 2 min
Lomnický bude trénovať s tými najlepšími!

BRATISLAVA - Piaty kladivár z minuloročnej olympiády v Riu de Janeiro Marcel Lomnický bude v príprave na nasledujúcu atletickú sezónu s vrcholom na ME 2018 v Berlíne aj naďalej spolupracovať s poľskou tréningovou skupinou Jolanty Kumorowej a jej lídrom, svetovou jednotkou Pawlom Fajdekom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný kladivár banskobystrickej Dukly prezradil, že predbežná dohoda znie až do olympiády 2020 v Tokiu, no spoluprácu budú každý rok prehodnocovať.

"Dôležité je, že netrénujem sám. Takto je to oveľa lepšie pre mňa aj pre Pawla. Jeho program prípravy, v ktorej dáva dosť veľký dôraz na správnu a efektívnu techniku, mi vyhovuje," vyhlásil Marcel Lomnický.

V tomto roku však slovenskému kladivárovi spoločné tréningy s Fajdekom nepriniesli očakávané benefity - zlepšenie osobného rekordu 79,14 m spred troch rokov a najlepší výsledok na MS, keďže v Londýne nepostúpil z kvalifikácie a po dvoch 8. miestach v Moskve 2013 a Pekingu 2015 skončil až trinásty.

"Verím, že spolupráca s Fajdekom sa výrazne prejaví ak nie o rok, určite o dva. Myslím si, že vďaka príprave s Poliakmi sa môj potenciál a šanca na lepší výkon i výsledok zvyšuje. Verím, že už o rok to bude lepšie."

Lomnický s odstupom času priznal, že pod neúspech na londýnskom svetovom šampionáte sa mohol podpísať fakt, že kvalifikáciu trochu podcenil. "Vôbec som si nepripúšťal, že sa nedostanem do finále. Kvalifikáciu som nebral tak vážne ako kedysi, keď som jej prikladal výrazne väčší význam a musel som o finále tuho bojovať. Nastúpil som na ňu s odhodlaním hodiť jeden, nanajvýš dva pokusy, a potom vo finále to naplno rozbaliť. Predčasne som sa sústredil na finále. Je to pre mňa poučenie do budúcnosti," vravel sebakriticky

V najbližších rokoch, súťažne chce hádzať ešte štyri - päť sezón, sa bude usilovať splniť si dva dlhodobé ciele: prekonať 80-metrovú hranicu a získať na vrcholnom podujatí medailu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona