Lokomotiv Moskva - Spartak Trnava 2:0 v úvodnom zápase play off

NETKY.SK • 19 August 2011, 13:08 • 2 min
Lokomotiv Moskva - Spartak Trnava 2:0 v úvodnom zápase play off

Lokomotiv Moskva - Spartak Trnava 2:0 v úvodnom zápase play off

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali v úvodnom stretnutí play off Európskej ligy 2011/12 na ihrisku Lokomotivu Moskva 0:2 a postup do skupinovej fázy sa im tak vzdialil. Spartak v ruskej metropole stavil na defenzívnu kartu, no čistý štít sa mu podarilo udržať len do 34. minúty, keď sa presadil reprezentant Janbajev a už o tri minúty stanovil konečné skóre brazílsky útočník Maicon.
      Odveta ja na programe 25. augusta na štadióne Antona Malatinského v Trnave.
      
      EL 2011/2012, play off (1. zápas):
      Lokomotiv Moskva - Spartak Trnava 2:0 (2:0)
      Góly: 34. Janbajev, 37. Maicon, ŽK: Procházka (Spartak), rozhodoval: Alexandre Deaconu (Rum.)
      
      Lokomotiv: Guilherme - Šiškin, Ďurica, Da Costa, Janbajev - Glušakov - Ibričič (65. Zapater), Tarasov, Ignatev (69. Obinna) - Maicon, Syčev (81. Caicedo)
      Spartak: Raška - Gross, Diallo, Koubský, Ľ. Hanzel - Karhan - Procházka, Bicák (90. Cypris), Kaščák, Vyskočil (54. Malchárek) - Oravec (72. Bernáth)

      Ruský favorit stretnutia diktoval tempo od úvodu stretnutia. Trnava nastúpila v Moskve v defenzívnom rozostavení, v základnej jedenástke s jedným "čistokrvným" útočníkom Tomášom Oravcom. Napriek tomu, že mal v prvej polhodine Lokomotiv veľkú územnú prevahu, čistú šancu si pred Raškom nevypracoval. Gólový úder prišiel až v 34. minúte - jeden z najaktívnejších - Janbajev individuálne prenikol do pokutového územia a strelou do vzdialenejšieho rohu Raškovej brány otvoril skóre. Druhý gól na seba nedal dlho čakať, keď sa o tri minúty po akcii Ignateva presadil Brazílčan Maicon.
      V prvej desaťminútovke pokračovali domáci v rozsiahlych útočných manévroch, no potom ich aktivita ustála. Na niekoľko minút sa javili aktívnejší Trnavčania, no ich zvýšená snaha sa premietla len do toho, že valiace útoky na Rašku sa v tejto fáze stretnutia zastavili a hra sa vyrovnala. Po hodine hry bol v dobrej pozícii po rohu Bicáka Oravec, no bránu domácich minul. Lokomotiv pri dvojgólovom vedení prepol obrátky o stupeň nižšie a jeho snaha zvýšiť náskok už nebola taká zreteľná ako v prvom polčase. V 81. minúte sa dožadovali domáci pokutového kopu po faule na Glušakova, no rumunský rozhodca kázal pokračovať v hre. Na konci stretnutia sa ešte "bílí andeli" v snahe dosiahnuť dôležitý gól na ihrisku súpera usadili na polovici Loki, no okrem blokovanej strely Procházku sa na viac nezmohli a do odvety pôjdu tak pri pohodlnom náskoku ruský tím.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies