Lokomotiv Deň železničiarov triumfom neoslávil, pre Ďuricu remíza prehrou

NETKY.SK • 8 August 2011, 10:51 • 2 min
Lokomotiv Deň železničiarov triumfom neoslávil, pre Ďuricu remíza prehrou

Lokomotiv Deň železničiarov triumfom neoslávil, pre Ďuricu remíza prehrou

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Lokomotivu Moskva, ktorí budú súpermi Spartaka Trnava v play off Európskej ligy (18. a 25. augusta), remizovali v 19. kole ruskej ligy s Krídlami Sovietov Samara 0:0. Slovenský obranca v drese domácich Ján Ďurica odohral celé stretnutie, v 77. minúte sa dostal aj do dobrej streleckej príležitosti, no Sergej Veremko v bránke hostí jeho pokus vyrazil.
      Slovenský reprezentant bezgólovú remízu označil za prehru. "Táto remíza je podľa nás prehrou," konštatoval v mix zóne a pokračoval: "Stratili sme body, pre nás bolo dôležité vyhrať. Mali sme veľa šancí, žiaľ, ani jednu z nich sme nevyužili. Dnes sme mali vyhrať. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Musíme však na to už zabudnúť a pripraviť sa dobre na ďalší zápas. S Volgou nás nečaká ľahký zápas."
      Na adresu debutujúceho nigérijského spoluhráča Victora Obinnu Ďurica poznamenal, že formu po dovolenke ešte len naberá. "To isté ale možno povedať aj o ostatných hráčoch, ktorí prišli do Lokomotivu. Každému z nich ale treba dávať postupne šancu. Obinna dnes nastúpil, odoberal lopty, bojoval - jedným slovom hral dobre."
      Tréner Lokomotivu Portugalčan Jose Couceiro bol v pozápasovom hodnotení k svojmu mužstvu dosť kritický, pričom poukázal najmä na pomalý začiatok v prvom polčase a veľa nevyužitých príležitostí. "Začali sme veľmi pomaly, aj keď sme už v prvých pätnástich minútach mali tri dobré príležitosti," citoval trénera Lokomotivu Sport-express. "Mužstvo musí fungovať rýchlejšie. Po prestávke sme začali hrať lepšie, pridali sme v tempe, viac sme riskovali. Mali sme množstvo príležitostí na skórovanie. No mužstvo, ktoré nedá gól, nemôže vyhrať. Myslím si, že Krídla Sovietov hrali u nás na remízu," dodal Couceiro a ešte zdôraznil, že chceli veľmi vyhrať, lebo v nedeľu bol osobitný deň - Deň železničiarov. "Nepodarilo sa nám to. Tento zápas nám ale ukázal, že ľahké zápasy nás nečakajú."
      Na otázku, prečo do zápasu nasadil len Obinnu a nadal šancu aj ďalším nováčikom, kouč uviedol, že zatiaľ neboli pripravení hrať. "Ekvádorčan Caicedo a Španiel Zapater absolvovali len tri tréningy a menší problém mal Portugalčan Manuel da Costa. Teraz je však s nimi už všetko v poriadku, ale ja som sa rozhodol do stredu obrany postaviť Burlaka a Ďuricu."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies