Lokálne malé lavínové nebezpečenstvo nad 2 000 m n.m.

NETKY.SK • 28 November 2014, 10:05 • 2 min
Lokálne malé lavínové nebezpečenstvo nad 2 000 m n.m.

BRATISLAVA - Na horách bolo dnes ráno zamračené, miestami hmlisto, vo východnej časti Západných Tatier a vo Vysokých a Belianskych Tatrách už bolo jasno, informuje Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby v Jasnej.

slovakia

left justify in out

Teplota vzduchu sa pohybovala v rozpätí od -7° C až do 0° C, na podhorí bolo miestami aj chladnejšie. Fúkal iba slabý vietor prevažne západných smerov s rýchlosťou do 20 km/h. V polohách nad 1 500 m n. m. sa nachádza pokrývka nového snehu vo výške do 20 cm. Na chodníkoch sa môžu nachádzať malé náveje a hlavne na severných svahoch ľadové plochy. Prachový sneh môže samovoľne vypadávať zo strmých skalných stien.

 

Vo Vysokých Tatrách v polohách nad 2 000 m n. m. hrozí lokálne malé lavínové nebezpečenstvo - 1. stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. Snehová pokrývka je dobre spevnená. Spontánne malé prachové lavíny sa môžu uvoľniť v strmom a exponovanom teréne. Ohrozené sú horolezecké výstupové cesty a lokality bezprostredne pod skalnými stenami. Nebezpečenstvo lavín klesá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies