Lokálna epidémia kliešťovej encefalitídy v Košiciach pomaly ustupuje

NETKY.SK • 2 Jún 2016, 15:45 • 2 min
Lokálna epidémia kliešťovej encefalitídy v Košiciach pomaly ustupuje

KOŠICE – Dobrou správou z infekčnej kliniky košickej univerzitnej nemocnice je, že nákaza kliešťovej encefalitídy pomaly ustupuje.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Ladislava Šustová, u viacerých ambulantne sledovaných pacientov sa kliešťová meningoencefalitída nepotvrdila, čo svedčí o tom, že vírusové ochorenie je na ústupe.


„Na Klinike infektológie a cestovnej medicíny (KICM) Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice (UNLP) sme od prvého výskytu ochorenia doteraz hospitalizovali 30 nakazených pacientov, pričom osem z nich bolo už prepustených domov. Ochorenie má štandardný priebeh a komplikácie sa doposiaľ neobjavili ani u jedného z pacientov,“ povedala Šustová. Doložila, že pacientom je podávaná symptomatická liečba. Konkrétne sú to lieky, ktoré tlmia zápal v centrálnom nervovom systéme a dostávajú aj lieky na zníženie tlaku v lebke.


Prvé prípady podozrenia na kliešťovú encefalitídu zaevidovali na infekčnej klinike košickej univerzitnej nemocnice minulý týždeň vo štvrtok a piatok, v pondelok tohto týždňa bolo 21 prípadov, z toho 18 ľudí hospitalizovali. Je vysoko pravdepodobné, že pacienti sa nakazili po konzumácii ovčieho syra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona