LOH: Rýchlostný kajakár Gelle o medailu nezabojuje. Nebol to dobrý výkon, skonštatoval

NETKY.SK • 3 August 2021, 06:20 • 2 min
LOH: Rýchlostný kajakár Gelle o medailu nezabojuje. Nebol to dobrý výkon, skonštatoval

TOKIO - Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle skončil štrnásty v disciplíne K1 na 1 000 m na olympijských hrách v Tokiu.

slovakia

left justify in out

Gellemu nevyšlo podľa predstáv jeho utorkové vystúpenie v areáli Sea Forest Waterway. Najprv vo svojej semifinálovej jazde skončil siedmy, čo znamenalo účasť v B-finále o konečné 9.- 16. miesto.

 

Nenašiel istotu v zábere

V B-finále sa však  už skúsený 36-ročný kajakár nezlepšil. Spočiatku sa zaradil na posledné ôsme miesto. V druhej polovici trate síce mohutne finišoval, ale stačilo mu to len na zdolanie dvoch súperov a do cieľa prišiel šiesty.

"Nezvládol som vietor. Utekalo mi pádlo, nebol to dobrý výkon. Bralo mi to silu zo záberu, nevedel som pridať, ako som chcel," hodnotil Peter Gelle pre RTVS svoje semifinále.

 

K jazde v B-finále vzápätí dodal: "Cítil som sa už o trochu lepšie. Finiš bol síce dobrý, ale nie taký ako deň predtým. Nenašiel som istotu v zábere, bil som sa s vetrom, preto mi ušli súperi. Veľmi ma to mrzí, stačilo to na šieste miesto v B-finále. Snažil som sa vydať zo seba všetko a nemám sa za čo hanbiť."

 

Prečítajte si tiež: LOH: Skvelý výkon Petra Gelleho v rozjazde K1! Slovenský olympionik postúpil do semifinále

 

Slovensko je stále v hre o medaily

Rýchlostný kajakár absolvoval svoju tretiu olympiádu, v Londýne 2012 bol ako člen K4 na 1 000 m šiesty a ôsmy v K2 na 1 000 m. V Riu de Janeiro 2016 už sedel v singlkajaku a opäť nechýbal vo finále, skončil ôsmy v K1 na 1 000 m. Tentoraz v Tokiu zostal bez elitného finále.

A-finále singlkajaka na 1 000 m na OH 2020 sa skončilo veľkým maďarským triumfom. Podľa mnohých najkvalitnejšie obsadenú a zároveň kráľovskú disciplínu rýchlostnej kanoistiky vyhral Bálint Kopasz pred krajanom Ádámom Vargom a Portugalčanom Fernandom Pimentom.

 

Dvadsaťštyriročný Kopasz doplnil najcennejšiu medailovú zbierku z majstrovstiev sveta aj majstrovstiev Európy o najviac cenené zlato z olympijských hier


Na OH 2020 budú v hre aj ďalšie dve slovenské lode. V stredu (4. augusta) bude mať rozjazd  a prípadne aj štvrťfinále dvojkajak Samuel Baláž - Adam Botek v K2 na 1 000 m.

 

O deň neskôr na nich v prípade postupu čaká semifinále. V piatok (6. augusta) absolvuje rozjazd aj káštvorka na 500 m v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček, a Adam Botek.

 

V sobotu (7. augusta) sa uskutoční finále tejto disciplíny, v ktorej má Slovensko tradične medailové ambície. Pred piatimi rokmi na OH v Riu sa Slováci tešili zo striebra, lenže vtedy sa ešte súťažilo na dvojnásobnej vzdialenosti 1 000 m.
 

Mohlo by vás zaujímať: LOH 2020: Sumár z pondelka 2. augusta



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies