LOH: Hrašnová sa v hode kladivom do semifinále neprebojovala. Na olympiáde predviedla svoje najhoršie umiestnenie

NETKY.SK • 1 August 2021, 08:03 • 2 min
LOH: Hrašnová sa v hode kladivom do semifinále neprebojovala. Na olympiáde predviedla svoje najhoršie umiestnenie

TOKIO - Príliš vzdialené zostalo olympijské finále v Tokiu pre slovenskú kladivárku Martinu Hrašnovú.

slovakia

left justify in out

V kvalifikácii tejto náročnej technickej disciplíny dosiahla prvým pokusom 66,63 m, ale potom sa už nezlepšila. Hrašnová skončila v kvalifikačnej B-skupine na predposlednom 14. mieste a celkovo spomedzi 31 pretekárok bola klasifikovaná na 25. pozícii

 

Suverénne víťazstvo Poľky

Posledná z postupovej dvanástky, Talianka Sara Fantiniová, hodila o vyše 5 metrov viac ako Slovenka - 71,68 m. Na porovnanie, Hrašnovej najlepší tohtoročný výkon má hodnotu 70,38 m.

Víťazkou kvalifikácie sa suverénne stala poľská favoritka Anita Wlodarczyková. Bez jedného centimetra dosiahla 77 m. Druhú Číňanku Čeng Wang zdolala o dva a pol metra. V dvanástke, ktorá zabojuje o medaily, má Poľsko a USA trojnásobné zastúpenie.

 

 

Slovenka urobila zopár chýb

"Riskovala som. Nemalo pre mňa význam hodiť 70 m a tak či tak zostať pred bránami finále. Snažila som sa o výkon, ktorý by ma doň posunul. Aj za cenu toho, že ak to nevyjde, bude pri mojom mene slabší výkon,“ vysvetlila Hrašnová na facebookovom profile Slovenského atletického zväzu (SAZ). 

 

"Robila som, čo som mohla, ale z toho vyplynuli technické chyby. Bojovala som, ale technicky som dnes nestačila. V príprave sme urobili maximum, čo sme mohli. Mrzí ma, že to nevyšlo na lepší výsledok," doplnila Hrašnová pre RTVS.

 

Mohlo by vás zaujímať: LOH 2020: Sumár zo soboty 31. júla

 

Najstaršia súťažiaca v disciplíne
Pre Hrašnovú to boli už štvrté olympijské hry v kariére
. Po šiestom mieste z Pekingu 2008 nasledovala pätnásta priečka v Londýne a devätnásta pozícia v Riu de Janeiro. Aktuálne 25. miesto v Tokiu je teda jej výsledkovo najhoršie olympijské vystúpenie.


Hrašnová je bronzová kladivárka z MS 2009 v Berlíne a strieborná z ME 2012 v Helsinkách. A hoci už oslávila 38. narodeniny a zo štartového poľa olympijskej kvalifikácie v Tokiu bola najstaršia, súťažné kladivo zatiaľ nemieni len tak zahodiť bez možnosti návratu.

 

"Minimálne na budúci rok by som chcela štartovať buď na majstrovstvách sveta v Eugene, alebo na európskom šampionáte v Mníchove. Musíme si to však s trénerom Lukáčom ešte dobre premyslieť,“ prezradila Hrašnová.
 

Prečítajte si tiež: LOH: Volko nepostúpil do semifinále. Neviem, čo sa stalo, bolo to slabé, zhodnotil



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona