LOH 2020: Veľký deň pre slovenský box sa blíži, Csemez zajtra absolvuje debut pod piatimi kruhmi

NETKY.SK • 25 Júl 2021, 14:26 • 2 min
LOH 2020: Veľký deň pre slovenský box sa blíži, Csemez zajtra absolvuje debut pod piatimi kruhmi

Fanúšikovia boxu si v pondelok ráno budú musieť trochu privstať. O 6:24 nášho času sa v akcii predstaví Andrej Csemez prezývaný Bandi.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný boxer si miestenku do Tokia vybojoval v rámci parížskej kvalifikácie. V 1. kole si na body v pomere 5:0 hladko poradil so Španielom Miguelom Cuadradom, zatiaľ čo vo štvrťfinále pokoril Belgičana Protona De La Chapelleho takisto 5:0. Olympijská kvalifikácia sa pôvodne konala v Londýne, kvôli pandémii koronavírusu však bola odložená. Csemez stihol triumfovať v jednom zápase, zvyšné dve výhry pridal vo Francúzsku a následne mohol oslavovať postup na olympiádu.

 

img

 

V pondelok na neho bude čakať výzva v podobe o dvanásť rokov staršieho Aarona Solomona Princea z Trinidadu a Tobaga. Bez ohľadu na výsledok prepíše zverenec Tomiho Kida Kovácsa históriu boxu na Slovensku, pretože sa stane prvým slovenským boxerom na olympijských hrách od roku 1996. Keď sme naposledy mali svoje želiezka v ohni, Bandi ešte ani nebol na svete.

 

Slovenskí boxeri mieria po 25 rokoch na olympiádu! Tomi Kid Kovács povedie svojho zverenca

 

„Je to mimoriadne talentovaný a šikovný boxer, ktorý dokázal vyhrať ME v roku 2018 aj napriek tomu, že rok predtým mal ťažkú autonehodu. Napriek menšiemu zraneniu nosa po príchode z Paríža je Bandi aktuálne výborne pripravený a nastavený. Absolvoval tréningy v Národnom športovom centre, kde sme mu dokázali nasimulovať podmienky, ktoré ho čakajú v Tokiu, ako je 80 percentná vlhkosť a teplota nastavená na 30 stupňov Celzia,“ vyjadril sa jeho tréner Tomi Kid Kovács pre Netky.sk tesne pred odletom do Tokia.

 

img

 

Csemez si pred olympiádou veril, čo potvrdilo aj jeho vyjadrenie v podcaste pre Slovenský olympijský a športový výbor. „Trúfam si na medailu. Aj predtým som sa vyjadril, že ak sa dostanem na olympiádu, nejakú medailu prinesiem. Je jasné, že ak náhodou prehrám v 1. kole, budú ma všetci hejtovať,“ nechal sa počuť.

 

Bandi bude súťažiť v kategórii do 75 kilogramov, ktorá je plná skvelých boxerov a slabého súpera by sme v nej hľadali márne. Jeho zajtrajší súper Prince, hoci má bohaté skúsenosti, sa na olympiáde objaví takisto po prvýkrát.

 

img

 

Ak sa nášmu reprezentantovi podarí zvíťaziť, pôjde o rozprávkové pokračovanie jeho príbehu. Pred štyrmi rokmi totiž rodák z Dolných Salíb havaroval a zlomil si dva krčné stavce. Prognózy lekárov priaznivé neboli, dokonca mu hrozil invalidný vozík. Csemez sa však odmietol vzdať a po osemmesačnej rekonvalescencii bol späť. Už zajtra dostane šancu zažiariť na najväčšej športovej platforme sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies