LOH 2020: Tropická búrka Nepartak zasiahla do programu v Tokiu, surfisti tak ťažili z väčších vĺn

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 14:56 • 2 min
LOH 2020: Tropická búrka Nepartak zasiahla do programu v Tokiu, surfisti tak ťažili z väčších vĺn

Tropická búrka Nepartak smerujúca na severovýchod Japonska priniesla do dejiska olympijských hier silný dážď a vietor.

slovakia

left justify in out

Spravodajský portál BBC informoval, že v priebehu utorka udrie na japonskú pevninu. Meteorológovia pôvodne predpovedali tajfún, neskôr túto prognózu upravili.

 

img

 

Prečítajte si: LOH 2020: Lukáš Klein a Filip Polášek končia vo štvorhre pred bránami štvrťfinále. Rozhodovalo sa až v tajbrejku!

 

„Nepartak je v súčasnosti sústredený stovky kilometrov východne od Tokia na otvorených vodách, predpokladá sa však, že urobí prudký obrat na severozápad, ktorý nakoniec ovplyvní stredný a severný Honšú neskoro v utorok do stredy miestneho času," uviedol ​Stav Danaos z BBC Weather.

 

img

Výčiny počasia zasiahli do programu tokijských hier

Triatlonistky sa v morskom parku Odaiba museli vyrovnať s vlhkými a veternými podmienkami a neskorší začiatok malo niekoľko tenisových duelov naplánovaných na nekryté vonkajšie dvorce.

 

img

 

Mohlo by vás zaujať: AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Elišku Mintálovú neodradilo ani zranenie! Do finále K1 postúpila z druhého miesta!

 

Naopak, finále v surfovaní ťažilo z väčších vĺn spôsobených silným vetrom. Organizátori museli pre vietor presunúť veslárske a lukostrelecké súťaže.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona