LOH 2020: Sumár zo štvrtka 5. augusta

NETKY.SK • 5 August 2021, 19:13 • 2 min
LOH 2020: Sumár zo štvrtka 5. augusta

TOKIO – Nevydarený deň pre slovenských športovcov, slovenskí kanoisti pokazili najdôležitejšie preteky v roku.

slovakia

left justify in out

Kanoistika

Slovenská dvojica Samuel Baláž a Adam Botek sa do boja o medaile neprebojovala.

V druhom semifinále sa slovenskí reprezentanti umiestnili až na 6. mieste a do finále A sa nedostali. 

 

Kvalifikovali sa iba do finále B, v ktorom sa umiestnili na celkovom 10. mieste. V semifinálovom boji začali veľmi dobre, do posledných 250 metrov sa držali na postupových miestach, ale v závere sa na nich súperi dotiahli a nakoniec z toho bola "iba" 6. priečka. 

 

"Trošku sme to prepálili a posledných 150 metrov nám nevyšlo. Mrzí nás, že sme pokazili práve najdôležitejšie preteky v roku," zhodnotil sklamaný Adam pre RTVS. 

 

"Čakali sme, lebo výsledky v priebehu sezóny naznačovali, že máme na to biť sa s najlepšími. Ale semifinálová jazda nám nesadla," uviedol Samuel Baláž.

 

 

Chôdza

V disicplíne chôdza na 20 kilometrov sa naše jediné želiezko v ohni, Miroslav Úradník, umiestnil iba na 41. mieste. Zlatú medailu si vybojoval Talian Massimo Stano, ktorý súťaž vyhral s časom 1:21:05 hod.

 

Miroslav Úradník zvládol 20 km vzdialenosť za 1:29:25 a na víťaza stratil niečo cez 8 minút.

Striebornú a bronzovú priečku obsadili domáci atléti Koki IkedaTošikazu Jamaniši.

 

"Keďže som bol 58. v rebríčku, musel som ísť do toho s pokorou. Prvá polovica bola z môjho pohľadu veľmi dobrá, držal som sa vzadu, postupne som sa posúval a pomaly som zberal pretekárov", povedal Úradník

 

Slovenským nádejam ešte nie je koniec, vo večerných hodinách o 22:30 SELČ sa v chôdzi na 50 km predstaví slovenské duo Matej Tóth a Michal Morvay

 

 

Futbal

Bronzová medaila pre Američanky! V zápase o tretie miesto sa stretli favorizované Američanky a futbalistky Austrálie. Američanky potvrdili úloha favorita a zvíťazili 4:3.

 

Skóre zápasu otvorila 36-ročná veteránka Megan Rapinoe a poslala Američanky do vedenia 1:0. Na druhej strane dokázala odpovedať hráčka londýnskej Chelsea Samantha Kerr

 

Megan pridal svoj druhý presný zásah v zápase a na konci prvého polčasu poslala do dvojgólového vedenia Američanky Carli Lloydová

 

Druhý polčas začali lepšie Američanky a Lloydová pridala svoj druhý gól v zápase. O 3 minúty neskôr sa presadili Austrálčanky po presnej strele Caitlin Foordovej.

 

Austrálčanky už dokázali iba kozmeticky skorigovať skóre, keď sa v záverečných minútach presadila striedajúca Emily Gielniková.

 

 

Basketbal 

Basketbalový olympijský turnaj už pozná svojich finalistov. V semifinálových zápasoch si favoriti turnaja Američania poradili s Austráliou 97:78. Rozhodujúcou štvrtinou bola tretia štvrtina, v ktorej Amerika prehrala Austráliu 32:10. 

 

V druhom semifinále si zmeralo sily Slovinsko s Francúzskom. Francúzi dokázali zdolať Slovinsko najtesnejším možným rozdielom 90:89. V tretej tretine ovládali hru Francúzi a vybojovali si dôžetitý náskok, ktorý aj napriek veľkému tlaku Slovincov nakoniec na postup stačil len tak-tak.

 

Amerika bude značným favoritom olympijského finále, ale Francúzi už na tomto turnaji dokázali v základných skupinách Američanov poraziť.

 

 

Hádzaná

Basketbalové finále nie  je jediným loptovým finále, do ktorého sa Francúzsko dnes dostalo.

V hádzanej sa Francúzsko dokázalo prebojovať cez Egypt a zvíťazilo 27:23.

 

Prvý polčas bol maximálne vyrovnaný a skončil pomerom 13:13, ale v druhom polčase podali lepší výkon Francúzi a nakoniec si vybojovali miestenku v olympijskom finále.

 

Ich súperom budú hádzanári Dánska, ktorí rovnakým výsledkom 27:23 zdolali reprezentantov Španielska.

 

Volejbal

Úspešný deň pre Francúzov zakončili ich volejbalisti, ktorí sa spoločne s basketbalistami a hádzanármi dokázali takisto prebojovať do olympijskeho finále. 

 

Vo svojom semifinálovom zápase dokázali zdolať volejbalistov z Argentíny pomerne jednoducho 3:0 na sety. Ich súperom budú reprezentanti z Ruska, ktorí prekvapili favorizovanú Brazíliu a v zápase zvíťazili 3:1 na sety.

 

Po prvom sete, v ktorom dominovala Brazília, si Rusi spravili chuť a ďalšie 3 sety si dokázali pripísať na svoju stranu. Olympijske finále je na programe 7. augusta o 14:15 SELČ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies