LOH 2020: Sumár zo stredy 28. júla

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 19:34 • 2 min
LOH 2020: Sumár zo stredy 28. júla

TOKIO - Úspešný deň pre našich vodných slalomárov, veľké horúčavy sa podpísali aj na Jakubovi Grigarovi.

slovakia

left justify in out

Športová strelba

 

Slovenská reprezentantka Zuzana Rehák Štefečeková predviedla skvelý výkon, ovládla prvú časť kvalifikácie v disciplíne trap.

 

75 zo 75Štefečeková ako jediná nespravila zatiaľ žiadnu chybu a umiestnila sa na priebežnom prvom mieste. Druhá časť kvalifikácie je na pláne vo štvrtok 29. júla.

Naša strelkyňa má veľkú šancu prebojovať sa do brán finále, do ktorého postupuje iba 6 najlepších. 

 

 

 

Erik Varga podal taktiež úctyhodný výkon v prvej časti kvalifikácie, minul iba dvakrát a obsadil 12. miesto. Poradie je veľmi vyrovnané, rovnaký výsledok ako Erik má aj Alberto Fernandez, ktorý figuruje na poslednom postupovom mieste. Všetko sa rozhodne v posledných dvoch častiach kvalifikácie, ktoré su na programe vo štvrtkom o 2:50 SELČ. 

 

Súvisiaci článok: LOH 2020: Sumár z utorka 27. júla

 

Vodný slalom

Úspešný deň pre slovenské nádeje vo vodnom slalome, Jakub Grigar si výbornou druhou jazdou zaistil postup do finále v kategórii K1Monika Škáchová si pri svojom debute na OH udržala nervy na uzde a v kvalifikácii obsadila 16. miesto, ktoré znamená postup do finále v kategórii C1.

 

"V prvej jazde tam bol trocha stres, ide o dosť v tejto novej súťaži, snažila som sa spraviť maximum. S trénerom sme sa dohodli, že pôjdem tak, aby som nerobila zbytočné chyby a mala pod kontrolou všetky bránky. V prvej jazde som nakoniec urobila väčšiu chybu, keď som sa musela vrátiť do jednej z bránok. Do druhej jazdy som išla napraviť chybu z predchádzajúcej jazdy a podarilo sa mi to. V semifinále pôjdem, čo to dá, a uvidíme, aký bude výsledok," uviedla Monika Škáchová pre RTVS.

 

Mohlo by vás zaujímať: LOH 2020: Yusra Mardini prešla pešo Turecko, hodiny plávala a tlačila k brehu deravý čln. Príbeh, ktorý dáva nádej!

 

Japonské počasie dnes poriadne sťažilo deň všetkým atlétom, výnimkou nebol ani Jakub Grigar, na ktorom bolo jasne vidno, aké náročné to bolo pre každého zo športovcov. "Je to tu v horúcom počasí a pri vysokej vlhkosti náročné. Ospravedlňujem sa, že som pri rozhovore nebol v dobrej kondícii, ale na všetky ďalšie otázky už odpoviem bez problémov," ospravedlnil sa Grigar po druhej jazde.

 

Bedminton

Po prvej slovenskej výhre v histórii OH si Martina Repiská, bohužiaľ, bude musieť zbaliť kufre, v zápase proti kanadskej favoritke Michelle Liovej podľahla v dvoch setoch.

 

Repiská podala sympatický výkon a snažila sa vzdorovať Kanaďanke, no napokon prehrala obidva sety (-16, -18). 

 

Martina Repiská: "Na začiatku prvého setu som si zvykala na kvalitu súperky. S hráčkami zo svetovej špičky často nehrávam, ani s nimi netrénujem. Je to iný level bedmintonu. Keď človek nastúpi proti nim, musí sa prispôsobiť inej rýchlosti letu košíka, inému typu úderu i väčšej rozmanitosti v hre. V prvom momente je to v každom zápase proti elite šok. Potrebovala som sa dostať do zápasu, čo sa mi podarilo."

 

 

Prečítajte si tiež: LOH 2020: Obrovská blamáž pre organizátorov! Ján Volko nemohol trénovať na štadióne!

 

Cyklistika

Zlato pre Slovinsko! Olympijským víťazom v cyklistickej časovke sa stal Primož Roglič.

Suverénny výkon Slovinca, ktorý vynechal TdF kvôlo zraneniu. Primož v časovke dominoval a získal zlatú medailu s viac ako minutovým náskokom.

 

Druhé miesto obsadil Holanďan Tom Dumoulin a bronzovú medailu získal Austrálčan Rohan Dennis.

Slovenský cyklista Lukáš Kubiš obsadil 37. miesto, na víťaza Primoša stratil niečo cez 11 minút.

 

 

Plávanie 

Ani na druhý pokus to, žiaľ, nevyšlo. Slovenská plavkyňa Andrea Podmaníková sa nedokázala prebojovať cez rozplavbu do brán semifinále, v prsiach na 200 metrov obsadila až 30. priečku.

 

"Cítim sa dobre, nemám to na čo zhodiť, musím si to ešte raz pozrieť a prebrať s trénermi, kde bola chyba. Ja som človek, ktorý nikdy nie je spokojný. Stovka ma potešila, dvestovka nemilo prekvapila. Odchádzam s tým, že som na seba nahnevaná. Dúfam, že to časom opadne a vezmem si z toho niečo pozitívne."

 

Rugby

Fidži oslavuje druhú zlatú medailu, vo finálovom zápase zdolali Nový Zéland 27:12.

Do finále sa dnes museli prebojovať cez Argentínu, ktorej nedali najmenšiu šancu a zvíťazili 26:12. 

 

Finále bolo pre Fidži ešte o niečo jednoduchšie, v druhom polčase nedovoli Novozélanďanom ani len jeden bod! Hráči Fidži obetovali pre túto medailu naozaj mnoho, kvôli tréningu a zložitým karanténnym opatreniam opustili svoje domovy pred 5 mesiacmi. Dnes každý z hráčov dostal zlatú medailu a mohol si povedať, že to teda nakoniec stálo zato. 

 

 

Tenis

Ďalší jednoduchý zápas pre svetovú jednotku Novaka Djokoviča, španielskeho súpera Alejandra Davidovicha Fokina zdolal v dvoch setoch 6:3, 6:1.

 

Súper bol možno pre "Noleho" jednoduchší, no počasie teda rozhodne nebolo. Pocítil to Rus Daniil Medvedev, ktorý síce zdolal Taliana Fogniniho, ale počas zápasu mal obrovské problémy s dýchaním.

 

Rozhdoca sa ho počas zápasu spýtal, či bude v zápase pokračovať a Medvedev mu odpovedal: "Môžem zápas dokončiť, ale čo ak zomriem? Ak zomriem, budete za to niesť zodpovednosť?"

 

Medvedevov ruský kolega Khachanov taktiež dokázal postúpiť do štvrťfinále, v náročnom zápase zdolal Argentínčana Schwartzmanna v troch setoch 6:1, 2:6, 6:1. 

Po zápase pridal fotku na sociálnu sieť Instagram s popisom "prežil". 

 

 

Ďalšiou obeťou dnešných horúčav bola španielska súperka Markéty VondroušovejBadosová musela zo zápasu odstúpiť a z kurtu ju odviezli na vozíku. 

Napriek tomuto nešťastnému koncu može Vondroušová oslavovať postup do semifinále, v ktorom narazí na turnajovú štvorku Svitolinovú

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies