LOH 2020: Sumár z pondelka 2. augusta

NETKY.SK • 2 August 2021, 16:52 • 2 min
LOH 2020: Sumár z pondelka 2. augusta

TOKIO – Gelle podal svoj klasický výkon a s prehľadom sa kvalifikoval do semifinále, nešťastná Zapletalová v slzách.

slovakia

left justify in out

Kanoistika

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle sa úspešne prebojoval do semifinále v kategórii K1. Peter podal svoj typický výkon a po skvelom finiši obsadil 2. miesto.

 

Gelle síce na prvom medzičase figuroval na poslednom mieste, ale jeho záver bol naozaj fantastický a bez problémov sa vytiahol na 2. priečku.

 

Priamo do semifinále postupujú dvaja pretekáry z každej jazdy, kým na ostatných čaká ešte jedna jazda vo štvrťfinále.

 

"Bol to môj klasický finiš. Cítil som, že hladko idem cez Austrálčana a už som si to nenechal ujsť,“ zhodnotil svoj výkon.

 

 

Streľba

Patrik Jány sa do finále nedostane, slovenský reprezentat nedokázal napodobniť svoj predošlý výkon a v malokalibrovke stroskotal na bránach kvalifikácie.

 

Patrikov nástrel mal hodnotu 1 172 bodov a obsadil nepostupovú 13. priečku. Na postup chýbali nášmu strelcovi 4 body, súťaž vyhral ruský strelec Sergej Kamenskij - 1 183.

 

"Toto je tuším môj druhý najlepší výsledok. Venovali sme sa tejto disciplíne v uplynulých mesiacoch, na Svetovom pohári v Osijeku sa mi darilo, ale tu rozhoduje veľmi veľa detailov. Podmienky boli veľmi dobré, preto som aj prekvapený, že neboli lepšie výsledky. Ale OH tu zametajú s viacerými. Určite boli výstrely, kde som urobil chybu. Nebolo to stopercentné, ale bolo to tak, ako to malo byť," skonštatoval Jány

 

 

Atletika

Slovenský kladivár Marcel Lomnický nedokázal napodobniť svoje tréningové hody a nakoniec sa so súťažou predčasne lúči.

 

Lomnický dosiahol výsledok 72,52 m a obsadil konečné 24. miesto, na postup do finálnej dvanástky mu chýbalo niečo cez 3 metre. 

 

Jeho výkon bol pre Marcela najhorším v sezóne a po súťaži iba skonštatoval, že to je premárnená príležitosť. 

 

"Je to škoda. Je to zradná kvalifikácia, človek má len tri hody. Pri prvom aj treťom, ktoré som hodil do stredu výseče, som zachytil rúčkou klietku, ktorá bola zle postavená. Ale aj napriek tomu boli tie hody relatívne voľné a aj keď mi to zobralo pár centimetrov, a keby aj meter, na finále by to nestačilo."

 

 

Smútok a sklamanie

Nepriaznivé podmienky nad oválom v Tokiu značne ovplyvnili dnešný deň pre všetých atlétov, v hustom lejaku sa odbehlo semifinále žien v disciplíne 400 m prekážok a naša atlétka Emma Zapletalová sa do finále bohužiaľ neprebojovala.

 

V semifinálovom rozbehu zabehla čas 55,79 s. a obsadila 6. miesto. Víťazkou sa stala Američanka Sydney McLaughlinová s časom 53,03 sekundy.

 

"Som sklamaná, chcela som si napraviť po rozbehu chuť, ale neviem, čo sa stalo. Absolútne mi to nevyšlo," povedala krátko po súťaži pre RTVS.

 

 

Futbal

Semifinále žien je úspešne za nami! V olympijskom finále o zlatú medailu zabojujú Kanaďanky a reprezentantky Švédska. O tretie miesto si sily zmerajú Američanky a Austrálčanky

 

Obidva zápasy skončili rovnakým výsledkom 1:0. Favorizované Američanky v severoamerickom derby nestačili na Kanaďanky. Do finále poslala Kanadu z penalty hráčka anglickej Chelsea Jessie Flemingová

 

Švédky si poradili s Austráliou, hrdinkou zápasu sa stala hráčka Wolfsburgu Fridorina Rolfová.

Finálový zápas je na programe 6. augusta o 4:00 SELČ.

 

 

Volejbal

Skupinová časť ženského volejbalu je na konci, v posledných zápasoch sa rozhodlo o postupe štyroch tímov z oboch skupín. 

 

Ťahákom dňa bol výborný zápas medzi Taliankami a Američankami, ktorý nakoniec vyhrali Američanky 3:2 na sety.

 

Rozhodujúci piaty set si na svoju stranu prípisali Američanky tesným výsledkom 15:12.

Zo skupiny A sa do štvrťfinále kvalifikovali Brazília, Srbsko, Južná Kórea a Dominikánska Republika

Zo skupiny B sa úspešne dostali USA, Taliansko, Turecko a reprezentatnky z Ruska

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona