LOH 2020: Sumár z nedele 25. júla

NETKY.SK • 25 Júl 2021, 18:44 • 2 min
LOH 2020: Sumár z nedele 25. júla

TOKIO - Úspešný deň pre našich slovenských tenistov. Podmaníková s novým národným rekordom, bohužiaľ, na postup to nestačilo. Mimoriadne sa však darilo našim vodákom.

slovakia

left justify in out

Tenis

Slovenská dvojica Lukáš Klein a Filip Polášek prekvapili tenisový svet a na olympijskom turnaji zdolali svetovú dvojku Daniila Medvedeva a jeho kolegu Aslana Karatseva 2:0 na sety. 

 

Klein sa síce dnes rozlúčil so singles turnajom, v ktorom podľahol Austrálčanovi Jamesovi Duckworthovi v tesnom zápase 1:2 na sety. Posledný set musela rozhodnúť skrátená hra, v ktorej Klein nestačil na svojho súpera v pomere 4:7.

 

Slovenskí reprezentanti podali fantastický výkon a v ďalšom kole turnaja narazia na dvojicu Sangren/Krajicek. Zápas sa bude hrať 27. 7 o 4:00 SELČ. 

 

"Viedli sme 40:0 pri ich podaní hneď na začiatku a bola škoda, že sme ich nebrejkli. Ono je to dvojsečné, zvykne sa to nevyplatiť. Podržali sme si najbližšie dva servisy. Za seba poviem, možno to bude znieť namyslene, že to bol pre nás jeden z najlepších možných súperov, išlo len o to nezľaknúť sa mien z toho dôvodu, že s hrou, ktorú máme, to sedelo. Vedel som, že keď budeme dobre servírovať, vytvoríme si šance. Presne tak to aj bolo, že sme mali brejk v prvom sete a v druhom sme mali šance ešte pred brejkom. Na náš servis sa až do posledného gemu nehralo," krátko po zápase povedal Polášek.

 

 

Plávanie 

Slovenská reprezentantka Andrea Podmaníková vylepšila národný rekord, v disciplíne rozplavba na 100 m prsia dokázala stlačit svoj čas na métu 1:08,36. Bohužiaľ, pre Andreu a slovenských fanúšikov ani zlepšenie národného rekordu nestačilo na postup do semifinále. 

 

Od brán semifinále ju delilo len 1,40 s. Tatjana Shoemakerová dnes zlomila doterajší olympijský rekord a dosiahla čas 1:04,82.

 

 

Vodný slalom 

Slovenský slalomár Matej Benuš sa s prehľadom kvalifikoval do olympijského semifinále v kategórii C1. Postup si prakticky zaistil už v prvom rozjazde, v ktorom zajazdil čas 99,61 a obsadil druhé miesto. V druhej časti zajazdil čas 96,89 a dominantným spôsobom zvíťazil. 

 

Úspešná bola aj slovenská slalomárka Eliška Mintálová, ktorá sa umiestnila na ôsmom mieste v kategórii K1 a zaistila si postup do utorkového semifinále. 

 

Postup si zaistila perfektnou prvou jazdou, vďaka ktorej sa umiestnila na tretiej priečke, a to napriek dvom trestným sekundám po chybe na dvadsiatej bránke.

 

Druhá jazda Eliške nevyšla, ale vďaka výkonu z prvej jazdy nakonec obsadila ôsme miesto, ktoré jej zaručilo postup do semifinálových súbojov. 

 

 

 

Basketbal 

Americké superhviezdy nezvládli úvodný zápas na olympijských hrách v Tokiu, v nedeľňajšom zápase nestačili na talentovaných Francúzov a prehrali 76:83, Američanom nepomohol ani dobrý prvý polčas, po ktorom mali 8 bodový náskok. 

 

Pre Američanov to bola prvá olympijská prehra po 17 rokoch. V daľšiom skupinovom zápase ich bude čakať Irán, ktorý nestačil favorizovaným Čechom

 

 

Futbal 

Highlightom dňa bol zápas medzi Francúzskom a Južnou Afrikou, ktorý futbalovým fanúšikom priniesol 7 gólový thiller. 

 

Futbalový priaznivci, ktorí prestali sledovať zápas po polčasovej prestávke, by neverili vlastným očiam. Futbalové divadlo odštaroval presný zásah Kobamela Kodisanga, ktorý otvoril skóre v 53. minúte.  . 

 

O 3 minúty neskôr vyrovnal Gignac a prestrelka nemala konca. Francúzi si napokon vydreli tento zápas a zvíťazili 4:3.

 

 

 

Gymnastika

Pre Barboru Mokošovú sa olympijské hry končia, po výbornom výkone sa nedokázala prebojovať do gymnastického finále.

 

V kvalifikácii zinkasovala súhrnnú známku 51,199 a obsadila 52. miesto. Do finálových bojov sa kvalifikovalo iba najlepších 24.

 

Streľba

Puškár Tomáš Jány podal fantastický výkon a vo finále vzduchovej pušky na 10 m skončil na 7. priečke. 

 

V eliminačnej fáze mu nevyšli dva rozhodujúce výstreli a v súboji s Američanom Lucasom Kozenieským vypadol. 

 

Jeho skvelý výkon vyzdvihol aj Jányho tréner Zoltán Baláž. "Som spokojný. Do finále sa kvalifikoval, to bol náš hlavný cieľ. Finále je lotéria. Vieme, že nie je až také silné, ale dúfali sme, že keby sa preklopil cez piate miesto, tak by sa mu lepšie strieľalo."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies