LOH 2020: Slovenský štvorkajak patrí medzi favoritov! Predstaví sa už v semifinále!

NETKY.SK • 6 August 2021, 16:03 • 2 min
LOH 2020: Slovenský štvorkajak patrí medzi favoritov! Predstaví sa už v semifinále!

TOKIO - Tím v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček a Adam Botek si na olympijských hrách v Tokiu dokázal zabezpečiť priamy postup do semifinále pretekov K4 na 500 m. Našich reprezentantov zdolali v druhej rozjazde iba Španieli, aj to len o 149 tisícin sekundy.

slovakia

left justify in out

Iba dve lode si na kanáli Sea Forest Waterway vybojovali priamy postup do semifinále, ďalšie tri v poradí Kanaďania, Rusi a Maďari, budú musieť ešte v piatok zabojovať vo štvrťfinále. Z prvej rozjazdy si priamy postup do semifinále zaistili Nemci a Austrálčania. Sobotňajšie semifinále má štart o 3:21 h SELČ, finálový boj o medaily príde na rad o 5:37 h SELČ.

 


Naši kajakári podali v druhej rozjazde na 500 m v konkurencii štyroch ďalších lodí skvelý výkon. Krátko po štarte bolí síce až štvrtí, ale neskôr ako jediní reálne konkurovali Španielom na prvom mieste. V polovici trate už boli zverenci Petra Likéra na druhom mieste a napokon ešte výrazne zvýšili svoj náskok pred Kanaďanmi a Rusmi. Maďari po nevydarenom úvode svoju jazdu predčasne "zabalili" a do cieľa prišli o takmer 13 sekúnd za víťaznými Španielmi.

 

Slováci sú v disciplíne K4 na 500 m z poľskej Poznane tohtoroční vicemajstri Európy a bronzoví medailisti z majstrovstiev sveta spred dvoch rokov z maďarského Szegedu. Práve tam získali miestenku pre účasť na OH v Tokiu, kde patria do užšieho okruhu kandidátov na medaily. Práve "káštvorka" je dlhodobo najúspešnejšia slovenská loď v konfrontácii so svetovou špičkou.

 

 

Z olympijských hier má v novom tisícročí na konte už tri medailové zásahy. V Aténach 2004 to bol bronz, v Pekingu 2008 a Riu de Janeiro 2016 striebro. Vo všetkých troch prípadoch však išlo o 1 000-metrovú vzdialenosť.

 

V porovnaní s Riom pred piatimi rokmi v slovenskej lodi naďalej sedí len dvojica Erik Vlček a Denis Myšák. Juraj Tarr a Tibor Linka už ukončili svoje kariéry, aktuálne ich nahradili Samuel Baláž a Adam Botek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies