LOH 2020: Prvé zlato v Tokiu získala čínska strelkyňa Čchien Jang, uspela aj jej krajanka vo vzpieraní Chou Č-chuej

NETKY.SK • 24 Júl 2021, 11:17 • 2 min
LOH 2020: Prvé zlato v Tokiu získala čínska strelkyňa Čchien Jang, uspela aj jej krajanka vo vzpieraní Chou Č-chuej

TOKIO - Na OH v Tokiu sa po piatkovom otváracom ceremoniáli naplno rozbehli. Hneď v sobotu predpoludním rozdelili prvé medailové komplety. V hre bola aj cestná cyklistika. Ako dopadli Tadej Pogačar a Wout va Aert?

slovakia

left justify in out

Z prvej zlatej medaily na OH 2020 sa tešila Čína, ktorú na čelo bilancie krajín dostala strelkyňa Čchien Jang vo vzduchovej puške žien. Triumfovala v olympijskom rekorde výkonom 251,8 bodu s náskokom 0,7 bodu pred Ruskou Anastasiou Galašinovou (251,7), bronz putuje do Švajčiarska zásluhou Niny Christenovej (230,6).


Druhé zlato pre Čínu získala vzpieračka Chou Č'-chuej v kategórii do 49 kg. Dvojbojovým výkonom 210 kilogramov (94+116) uspela pred Chanu Saikhom Mirabaiovou z Indie (202), bronz si vybojovala Windy Cantika Aisahová z Indonézie (194).


Neskôr rozdali medaily medzi mužmi-strelcami vo vzduchovej pištoli. Do osemčlenného finále nepostúpil slovenský reprezentant Juraj Tužinský, ktorého v kvalifikácii klasifikovali na 27. priečke. V záverečnom boji o cenné kovy v olympijskom rekorde výkonom 244,8 bodu zvíťazil Javad Foroughi z Iránu, druhý skončil Damir Mikec zo Srbska (237,9) a tretí bol Číňan Wej Pchang (217,6).

 

Súvisiaci článok: LOH 2020: Tužinský nepostúpil do finále vo vzduchovej pištoli, v kvalifikácii skončil na 27. mieste

Medaily už poznajú svojich majiteľov aj v cestnej cyklistike v pretekoch mužov s hromadným štartom. Na náročnej 234 km dlhej trati po strihujúcej sólojazde v závere zvíťazil Richard Carapaz z Ekvádora, striebro si vyjazdil Belgičan Wout va Aert a bronz putuje do Slovinska zásluhou dvojnásobného víťaza Tour de France Tadeja Pogačara.

 

img

Poznáme už aj medailistov v lukostreľbe v súťaži miešaných tímov. Zlato získali reprezentanti Kórejskej republiky An San a Kim Je Deo, vo finále eliminácie zdolali Holanďanov Gabrielu Schloesserovú so Stevom Wijlerom. Bronz získali Mexičania Alejandra Valenciová s Luisom Álvarezom.

V sobotu rozdajú spolu jedenásť medailových kolekcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies